eur:
395.25
usd:
365.65
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

"A rendszerváltás óta a pártkasszákba megy a pénz"

A feketegazdaság visszaszorításáért és az állami korrupció ellen demonstráltak Budapesten a Liga Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének megmozdulásán. Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke a Clark Ádám téren azt mondta: ha a feketegazdaságot nem hagyják szabadon növekedni, akkor nem lett volna szükség a megszorító intézkedések többségére.

Az érdekképviseleti vezető hozzátette: a kormányzatot és a munkaadókat tárgyalásra kell kényszeríteni.

Kónya Péter, a Liga társelnöke arról beszélt, hogy a rendszerváltás óta a pártkasszákba és mások zsebébe megy a pénz. Hangsúlyozta, a munkavállalók azért dolgoznak, hogy az ország jobban éljen.

Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke azt javasolta a kormánynak, hogy térjenek vissza a valódi egyeztetéshez, mert a munkavállalók többsége nem az utcán kíván megoldást találni a problémákra.

Úgy vélik, hogy ehhez az eddigieknél hatékonyabban kellene fellépni a feketegazdaság ellen.

A szervezők szerint nem lenne szükség a kormányzat által bejelentett megszorításokra, ha a feketegazdaságban tevékenykedő cégek is hozzájárulnának az ország kiadásaihoz.

A szónokok az Alagút bejáratánál felállított hatalmas "Feketegazdaság" feliratú, fekete transzparens előtt beszéltek.

A feketegazdaságot jelképező transzparenst lerántották az Alagút bejárata elől, mondván, ez azt jelképezi, hogy már látszik a fény az alagút végén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: ilyenre emberemlékezet óta nem volt példa olimpián

A szövetségi kapitány szerint mindenki tartalékol az előfutamokban, de Milák Kristóf bemutatkozása biztató volt 200 pillangón a párizsi olimpia úszóversenyein.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×