eur:
395.24
usd:
365.65
bux:
73475.88
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Az MSZP úgy kérdez, hogy nem vár választ

Saját "népszavazási kérdéseket" hozott nyilvánosságra az MSZP. A szocialisták azonban nem kezdeményeznek ellen-népszavazást, a kérdésekkel valójában csak a Fidesz népszavazási kérdéseinek "álságosságára" akartak rámutatni - hangsúlyozta az InfoRádiónak Göndör István. Az MSZP frakcióvezető-helyettese úgy véli: a népszavazási kezdeményezéssel a Fidesz saját választóit is "átveri".

Az MSZP nem kezdeményez ellen-népszavazást - jelentette ki Göndör István. A szocialista frakcióvezető-helyettes hozzátette: "csak arra az álságos magatartásra szeretnénk rámutatni, amit a Fidesz csinál, hogy nincs programja, nincs mondanivalója, ezért megpróbál egy pótcselekvésként feltenni hét olyan kérdést, amelyre csak nemmel lehet válaszolni."

Ha úgy teszik fel a kérdést, hogy akar-e az ember több járulékot fizetni, arra mindenki nemet mond, de ha azt kérdezik tőle, hogy hajlandó-e többet fizetni, ha cserébe egy jobb minőségű szolgáltatást kap, akkor már valóban el tudja dönteni az ember, hogy akarja-e, vagy sem - vélekedett Göndör István.

Erre a helyzetre akarták felhívni a figyelmet azzal, hogy olyan kérdéseket tettek fel, amelyekre igennel lehet válaszolni - jegyezte meg a szocialista politikus.

Göndör István szerint a Fidesz "átveri saját választóit is", hiszen mire a kezdeményezésből népszavazás lesz, addigra a kérdések mögötti törvények már hatályba lépnek.

"Decemberre érvényes, hatályos, kihirdetett törvények lesznek, amelyek jövő év január 1-jével életbe is lépnek, népszavazás pedig legkorábban jövő tavasszal lesz" - hangsúlyozta a szocialista politikus.

{{keretes_cim}}

1. Egyetért-e ön azzal, hogy az államilag támogatott felsőfokú tanulmányokat folytató hallgatók, a legkorszerűbb, európai színvonalú eszközökkel, számítógépekkel, laboratóriumi, hang- és vizuális eszközökkel sajátíthassák el a tudást?

2. Egyetért-e ön azzal, hogy az egészségügyi közszolgáltató intézményekben, kórházakban kulturált, tiszta, emberhez méltó körülmények között, jól felszerelten, korszerű gyógyító eszközökkel és jól szervezetten lehessen gyógyulni?

3. Egyetért-e ön azzal, hogy a háziorvosi, fogászati, járó beteg ellátási rendszer úgy működjön, hogy ne kelljen hálapénzt fizetnie? Ne kelljen pirulva elköszönnie az orvosától?

4. Egyetért-e ön azzal, hogyha fáj a feje, láza van, a leggyorsabban juthasson gyógyszerhez?

5. Egyetért-e ön azzal, hogy a mai fiatalok is számíthassanak tisztességes megélhetést lehetővé tevő nyugdíjra?

6. Egyetért-e ön azzal, hogy a földeken értékteremtő tevékenységet végezzenek, ne maradhassanak csupán parlagfüvet termő területek?

7. Egyetért-e ön azzal, hogy egy hazafi nem érvelhet hazája érdekei ellen az Európai Unióban?

+1. Egyetért-e ön azzal, hogy minél gyorsabban utolérjük a legfejlettebb európai országokat és ehhez, minden fejlesztésre fordítandó 1 forinthoz 80 fillért kapjunk az EU-tól?



KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: ilyenre emberemlékezet óta nem volt példa olimpián

A szövetségi kapitány szerint mindenki tartalékol az előfutamokban, de Milák Kristóf bemutatkozása biztató volt 200 pillangón a párizsi olimpia úszóversenyein.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.31. szerda, 18:00
Feldman Zsolt
az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×