eur:
394.52
usd:
364.45
bux:
73793.55
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Van is, meg nincs is vipera, és egyébként sem így hívják

Nem szerepel a rendőrség eszköztárában a vipera, vagy legalábbis nem így hívják - mondta Budapest rendőr-főkapitánya, miután több újságíró kifogásolta, hogy teleszkópos bottal verték a tüntetőket október 23-án. Sem az ügyészség, sem a rendőprség nem indít vizsgálatot az ügyben.

A Magyar Nemzet címlapképén látható, ahogy a rendőrök viperával bántalmazzák a tüntetőket.

Budapest rendőr-főkapitánya szerint a teleszkópos bot nem rendszeresített eszköz a rendőrségnél. Gergényi Péter később hozzátette: nem minden egységnél van vipera, de nem is így hívják.

Az újságírói kérdésre, miszerint rendszeresített eszköze-e a rendőrségnek a vipera, merthogy több rendőr is használta az eszközt, a budapesti főkapitány azt mondta:

"Tessék egyet mutatni nekem. Tessék, kedves, megmutatni nekem. Nem láttam. Bizonyos egységeknek van rendszeresített, de más az, ami a kínai piacon kapható és más a miénk. És mi nem viperának nevezzük, hanem teljesen más a neve. Kérném szépen, mindent, ami a saját élete, testi épsége, megőrzése érdekében adott esetben még fegyverrel egy tekintet alá is esik - így fogalmaz a törvény - használhat."

Hivatalosan nincs, kézben van

Egy nappal később a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője továbbra is azt mondta, hogy hivatalosan nincs ilyen eszköz a rendőrségnél. De azt egyelőre nem tudni, hogy a rendőrök kezébe miként kerülhetett a teleszkópos bot.

Jármy Tibor megjegyezte: nem indítanak vizsgálatot az ügyben. A szóvivő hozzátette: a rendőrségi törvény szabályozza, milyen eszközöket használhatnak a rendőrök.

"Pontosan az eszközt megnevezni én nem tudom, nagyon érdekes, hogy egyébként nincs is pontosan az sem meghatározva a kényszerítő eszközök sorában, hogy a rendőrbot milyen, hogyan néz ki" - tette hozzá a szóvivő.

Az ügyészség nem vizsgálja, hogy a rendőrök használtak-e teleszkópos botot. A vádhatóság, ha feljelentés alapján nyomozást rendel el, akkor vizsgálja meg, miként történt a bántalmazás.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy a Magyar Nemzet címlapján látható rendőrök a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz tartoznak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×