eur:
394.5
usd:
364.46
bux:
73773.41
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

"A népszavazás háttérbe szorítaná a teljes kormányprogramot"

Megszavazásuk esetén az Országgyűlés által elfogadott kormányprogram eltörlését jelentenék a Fidesz és a KDNP által kezdeményezett népszavazás tervezett kérdései - mondta el Lövétei István alkotmányjogász az InfoRádiónak.

Lövétei István azt mondta: ha a kérdésekre igenlő választ adnak az emberek, és azoknak megfelelően kell eljárni, akkor az 180 fokos fordulatot jelentene a kormányprogramhoz képest.

Ebben az értelemben megkérdőjelezi a kormányprogram célját - tette hozzá.

A kormányprogramot viszont az alkotmány értelmében az Országgyűlés fogadja el. Kérdés tehát, hogy háttérbe szorítható-e a teljes kormányprogram - mondta az alkotmányjogász.

Lövétei István elmondta azt is, hogy a népszavazás legkorábban nyáron tartható meg.

A kérdést ugyanis az Országos Választási Bizottságnak kell megvizsgálnia, amely kikérheti az Alkotmánybíróság véleményét is.

Utána össze kell gyűjteni a megfelelő számú aláírást, de a népszavazás kiírása még ezután is elhúzódhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Robert Fico figyelmeztetett, Szlovákia nagyon megnehezítheti az ukránok dolgát

Ha rövidesen nem indítják újra az orosz kőolaj tranzitját Ukrajnán keresztül, akkor a pozsonyi Slovnaft finomító nem szállít több gázolajat Ukrajnába, ami az ország fogyasztásának tizedét fedezi – közölte Robert Fico szlovák miniszterelnök, és megismételte, hogy a kormánya kitart a korábbi lépései és kijelentései mellett.

Kökény Beatrix: A mostani generáció már lazább, nem izgulják túl

A korábbi Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó szerint a mostani női válogatottnak már megvan a hite, mentális is erősebb. Párizsban beszélt arról is, milyen meccsre számít Angola ellen és hogyan élte meg gyermeke, Imre Bence berobbanását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.30. kedd, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×