eur:
394.59
usd:
364.55
bux:
73449.75
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Rendkívüli kongresszust tart a Fidesz

Reformok helyett megélhetési válság lesz jövőre Magyarországon - mondta Varga Mihály alelnök a Fidesz szombati választmányi ülésén Budapesten. A Fidesz november 25-én rendkívüli kongresszust tart.

Rendkívüli kongresszust hív össze november 25-re a Fidesz országos választmánya a Magyarországon kialakult válság miatt - ezt a párt szóvivője Szíjjártó Péter jelentette be a testület döntéseit ismertető tájékoztatóján.

A rendkívüli kongresszus értékeli az önkormányzati választásokat és javaslatokat tesz a demokratikus kormányzás helyreállítására. Módosítanák a Fidesz alapszabályát is, létrehozva az Önkormányzati Képviselők Országos Gyűlését, annak érdekében, hogy a helyi közösség életét meghatározó döntéshozókat integrálják a párt különböző csoportjaiba.

Kövér: politikai, gazdasági és erkölcsi válság van


A kedden meghirdetett Fidesz Országos Választmányi ülés 1956-os megemlékezéssel kezdődött. Kövér László a Fidesz Országos Választmányának vezetője ünnepi beszédében aktuálpolitikai kérdéseket is érintett, és véleménye szerint ma ugyan azokkal áll szemben az ország, mint 1956-ban.

"Ma, forradalmunk és szabadságharcunk közelgő 50. évfordulója előtt az ország mély politikai, gazdasági és erkölcsi válságban van. 1956 forradalma befejezetlen. 1956 forradalmának befejezéséhez, az ország mai válságának megoldásához egy új, de az ötven évvel ezelőttihez hasonló széles, nemzeti összefogásra van szükség. Szükség lesz egy Kéthly Anna és Nagy Imre örökségét valóban vállaló, népéhez kötődő, nem idegen érdekeket kiszolgáló új baloldalt is magába foglaló nemzeti egységre" - hangsúlyozta Kövér László.

A Fidesz Országos Választmányi Ülésén nem vett részt Orbán Viktor a párt elnöke, mert az elmúlt két napban az Európai Néppárt ülésén volt, és repülőgépét törölték, ezért csak szombat délután ér Magyarországra.

Varga: egy szakadék felé tartó buszon ül az ország

Orbán Viktor helyett Varga Mihály a Fidesz alelnöke értékelte a 2006-os országgyűlési választásokat. A politikus szerint történelmi jelentőségű győzelmet aratott a legnagyobb ellenzéki párt, majd ezt követően a jövőbeli teendőkről beszélt.

"Ma még az emberek nem is érzékelik igazán, hogy milyen hatásai lesznek a megszorító intézkedéseknek. Jövőre nem reform lesz, hanem megélhetési válság. A mi feladatunk, hogy ne engedjük, hogy a reformok helyet a kormány megélhetési válságot idézzen elő. A Fidesznek a korábbiakban is volt javaslata Azt mondtuk, hogy egy korlátozott mandátumú, szakértői kormány felállítására van szükség" - mondta Varga Mihály.

A Fidesz alelnöke egy példán keresztül szemléltette az ország állapotát, és az országban történteket, szerinte ma a Magyarországon élők egy buszon ülnek, és a sofőr a szakadék felé vezeti a járművet. Ez azonban nem tesz különbséget sem a jobboldalon, sem a baloldalon ülő utasok között. A Fidesz alelnöke szerint az utasoknak együtt kell megállítaniuk a rossz irányba haladó buszt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember
Palasics Kristóf

Egy olimpia arról szól, hogy merjen álmodni az ember

Lendületet adhat a magyar férfi kézilabda-válogatottnak Argentína magabiztos legyőzése, a játékosok már Norvégia ellen készülnek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×