eur:
393.07
usd:
363.31
bux:
0
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Lerombolja értékeinket, de munkahelyet teremt

A magyarok többsége pozitívan értékeli a globalizációt, bár a helyi hagyományok és értékek háttérbe szorulása miatt veszélyesnek tartja azt - derül ki az AcNielsen Piackutató felméréséből.

Nevihostényi Éva marketing igazgató az InfoRádióban azt mondta: a magyarok a negatívumokat és a pozitívumokat egyaránt jobban látják a globalizáció kapcsán.

A magyarországi válaszadók több mint fele szerint a nemzetközi vállalatok terjeszkedése fenyegeti a helyi kultúrát és a helyi vállalatokat, megváltoztatja az értékeket, elszemélyteleníti az életet.

A csehek, a lengyelek vagy a német nyelvterületen élők nem tartották ennyire vészesnek a negatív hatásokat. Igaz, a pozitívumokat sem értékelték annyira, mint a magyarok.

Míg Magyarországon a válaszadók 58 százaléka szerint a globalizáció javít az elhelyezkedési esélyeken, Ausztriában csak 34 százalék mondja ugyanezt, Németországban pedig még kevesebben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Szerdára halasztották a férfiak triatlonversenyét

A párizsi olimpia illetékes szervezőbizottsága, a NOB és az egészségügyi hatóságok kedd reggel fél hat óra körül úgy döntöttek, hogy triatlonban a férfiak versenyét a vízminőség miatt szerdára halasztják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×