eur:
392.81
usd:
362.94
bux:
73745.69
2024. július 30. kedd Judit, Xénia

Bosszútól tartanak az olaszliszkai romák

Bosszútól tartanak a romák a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán, többen elhagyták a települést - jelentette a helyszínről az MTI.

A vasárnapi lincselést követően a településen állandósult a fokozott rendőri jelenlét, mert többen atrocitástól tartanak.

Fekete Gyula polgármester megerősítette az MTI értesülését, miszerint több tucatnyi roma hagyta el családjával a települést, félve a bosszútól. Sokan közülük már visszatértek, a rendőri jelenlét, a megyei főkapitány szerint némileg megnyugtatták őket.

Az 1.800 lelkes falu általános iskolájában és óvodájában kedden lényegesen kevesebb gyerek jelent meg.

A polgármester úgy vélte: azért, mert az Olaszliszkát elhagyó, és csak a délelőtti, déli órákban visszatérő romák gyerekei már nem értek be időben a foglalkozásokra.

A zempléni Olaszliszkán vasárnap délután brutális kegyetlenséggel halálra verték egy férfit, aki a faluban autójával elsodort egy 11 éves kislányt, aki könnyebben megsérült. Az áldozat kocsijában volt két kislánya, egyikük 5, a másik 13 éves.

Az elsődleges orvos szakértői vélemény szerint csaknem félszázszor ütötték meg olaszliszkai támadói halála előtt a 44 éves tiszavasvári tanárt.

A rendőrség továbbra is három embert tart őrizetben emberölés megalapozott gyanúja miatt, és indítványozza előzetes letartóztatásukat. Bővebben itt!

Címlapról ajánljuk

Tíz góllal verték Argentínát Lékai Mátéék

Csak az eleje volt szoros, aztán a magyar férfi kézilabda-válogatott magabiztos sikert aratott második csoportmeccsén a párizsi olimpián.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Kiss Róbert Richárd
turisztikai szakértő, az InfoRádió főmunkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×