eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

A Fidesz operatív bizottságot alakítana a hétvégi nagygyűlés biztosítására

A Fidesz közleményben javasolta a kancelláriaminiszternek, hogy alakuljon operatív munkacsoport a hétvégi nagygyűlés biztonságos lebonyolításának koordinálására. Az ellenzéki párt azt szeretné, ha a testület munkájában a rendezvény szervezői mellett a civil biztonsági szolgálat, a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság és az Országos Mentőszolgálat, illetve - szükség esetén az illetékes nemzetbiztonsági szolgálat - képviselője is részt venne.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség azt javasolja Szilvásy György kancelláriaminiszternek, hogy alakuljon operatív munkacsoport a hétvégi nagygyűlés biztonságos lebonyolítására.

Közleményében az ellenzéki párt felhívja a figyelmet, hogy a nagygyűlést a gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény szerint a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak bejelentette, és annak biztosítása érdekében a szükséges
intézkedéseket folyamatosan megteszi.

A nagygyűlés zavartalan lebonyolításáról önkéntesek és egy civil biztonsági szolgálat is gondoskodik - áll a Fidesz közleményében, mely kitér arra is, hogy megkezdték az egyeztetést a Budapesti Rendőr-főkapitányság illetékeseivel is.

"Az elmúlt napok eseményei, békés és demokratikus tüntetések rendbontással történő megzavarása arra figyelmeztetnek bennünket, hogy a szokásosnál is nagyobb körültekintéssel járjunk el a rendezvény biztonságos lebonyolításakor, hiszen a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség is elutasítja és elítéli az erőszak minden formáját, kiáll az ország nyugalmának és rendjének megőrzése mellett, mint ahogyan tette azt a tegnapi napon a Parlamentben elfogadott politikai nyilatkozat megszavazásával is" - fogalmaz Deutsch-Für Tamás parlamenti képviselő.

"Annak érdekében, hogy a várhatóan több százezer ember részvételével zajló békés politikai nagygyűlést semmilyen rendbontás ne zavarhassa meg, szükségesnek tartjuk, hogy a rendezvény szervezőiből, a civil biztonsági szolgálat képviselőjéből, a Budapesti Rendőrfőkapitányság, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság és az Országos Mentőszolgálat legfelsőbb szintű vezetőiből - szükség esetén az illetékes nemzetbiztonsági szolgálat bevonásával - mielőbb jöjjön létre egy operatív munkacsoport, a rendezvény biztonságos lebonyolításának koordinálására" - írja a Fidesz a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×