eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Döbbenetes vallomás - Török Gábor: együtt rettegtünk két politikussal a televízióban

Török Gábor politológus hétfő este a közszolgálati televízió épületében rekedt Juhász Ferenc volt honvédelmi miniszterrel, az MSZP alelnökével és Navracsics Tiborral, a Fidesz frakcióvezetőjével. Török Gábor az InfoRádióban elmesélte: miként bujkált a tüntetők elől Magyarország két vezető politikusával a televízió épületében.

Közös műsorban elemezte a belpolitikai eseményeket hétfő este a közszolgálati televízióban Juhász Ferenc, az MSZP alelnöke, Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője és Török Gábor politológus. A kialakult helyzet miatt mindannyian az épületben rekedtek.

Ezután "félelemmel és sok mindennel vegyes három óra következett. Ide-oda vándoroltunk az épületben biztonságos helyet keresve" - mondta az InfoRádióban Török Gábor, aki hangsúlyozta, hogy Magyarország két vezető politikusával, köztük a volt honvédelmi miniszterrel bolyongtak.

"Semmilyen rendőri biztosítást és védelmet nem kaptunk. A tévé vezetői kalauzoltak minket és rejtették el annak a szobának a kulcsát, ahol biztonságban lehettünk. Előfordult, hogy le kellett kapcsolni a villanyt és csendben maradni, hogy a behatoló tüntetők meg ne találjanak minket" - emlékezett vissza jól hallhatóan megindultan Török Gábor.

Brutális képgalériák és összefoglaló az MTV ostromáról

A politológus a legdöbbenetesebb pillanatnak azt nevezte, amikor "a televízió vezetője azt a tájékoztatást kapta a rendőrségtől, hogy ők (értsd: a rendőrök) akkor most távoznak és döntsünk belátásunk szerint arról, hogy mit fogunk tenni".

Török Gábor arról is beszélt, hogy hiába kértek a politikusok biztosítást telefonon keresztül. "Egy adott pillanatban úgy döntöttünk, hogy megpróbálunk menekülő utat keresni. Hadd hagsúlyozzam még egyszer az ügy nonszensz jellegét: Juhász Ferenccel és Navracsics Tiborral kimenekültünk az épületből úgy, hogy mindenfajta biztosítás nélkül lépett ki a tüntetők közé az utcára Magyarország két vezető politikusa, akikkel bármi történhetett volna. Elképzelhetetlennek tartom ebben az értelemben azt, ami történt az éjszaka" - mondta a politológus.

Juhász Ferenc kabátját a fejébe húzva próbált meg elmenekülni az utcákban - írta le a helyzetet Török Gábor az InfoRádióban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×