eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

A diákok tüntetnek

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) megtartja csütörtöki tandíjellenes demonstrációját - így döntött a szervezet választmányi ülése. A tüntetést nem a Kossuth téren, hanem a térből nyíló Alkotmány utcában rendezik.

A HÖOK szerint a hétfőn történtek nem adhatnak okot arra, hogy a békés szándékú, alkotmányos jogaikkal élő hallgatóknak félniük kelljen véleményük szabad és demokratikus kinyilvánításától.

Schöberl Márton elnökségi tag az InfoRádiónak elmondta: a döntést a rendőrséggel való egyeztetés után hozták meg.

"A rendőrség arról tájékoztatott minket, hogy most már megfelelő létszámmal, technikai felszereléssel és tapasztalattal rendelkeznek a rend fenntartására" - fogalmazott Schöberl Márton, aki szerint a rendőrség nagy létszámmal biztosítja majd a helyszínt.

A rendőrséggel szoros együttműködésben, minden erejükkel azon lesznek, hogy szándékaiknak megfelelően, békés keretek között folyjon a demonstráció - tette hozzá a HÖOK elnökségi tagja.

A HÖOK ugyanakkor fenntartja magának a jogot, hogy akár az utolsó pillanatban is elhalassza a tandíjellenes tüntetést, ha kedden, illetve szerdán a hétfő éjszakaihoz hasonló események történnek - hangsúlyozta Schöberl Márton.

Arra a kérdésre, hogy a miniszterelnök beszédének nyilvánosságra kerülése után kialakult helyzetben látják-e értelmét a tandíj elleni demonstrációnak, Schöberl Márton kijelentette: nem szabad, hogy minden pártpolitikai színezetet kapjon. Reményeik szerint a békés demonstráció ráadásul válasz lehet a Szabadság téri események jelentette szélsőségekre.

Az SZDSZ Új Generáció arra kéri a diákokat, hogy halasszák el a demonstrációt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

Vízilabda élőben: Magyarország–Franciaország

A házigazda franciák ellen mutatkozik be a magyar férfi válogatott a vízilabda-tornán. Nem lesz könnyű mérkőzés, a franciák sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, a legutóbbi vb-n, Dohában, kiejtették a magyar csapatot.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×