eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

"Elég volt!" - friss képgaléria a Parlament előtti tüntetésről

Egyre többen gyülekeznek a Parlament előtt, ahol hétfő délelőtt 11 órára már mintegy ötszáz ember gyűlt össze Gyurcsány Ferenc miniszterelnök májusi, vasárnap nyilvánosságot kapott beszéde miatt.

Hétfő délelőtt 11 órakor mintegy félezer tüntető demonstrált a Parlament előtt. A tömeg "nem megyünk haza", "tolvajkormány" és "befejezzük '56-ot" jelszavakat skandál.

Egy férfi magnóról felvételeket játszott le, többek között Medgyessy Péter volt kormányfőtől, aki a felvételen kijelentette: nem szabad hazudni. Felvételről megidézték Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt is, aki azt mondta: erős a gazdaság, stabil, nagy a jólét.

Egyesek a miniszterelnök hétfői, oroszországi útjára utalva azt kiabálták, hogy a kormányfő inkább vissza se jöjjön. A tömegben terjed egy hír egy állítólagos petíció átadásáról, de erről semmi közelebbit nem lehet tudni.

A Parlament előtt körben felsorakozó rendőrök délelőtt 10 órára befejezték a kordon felállítását az épület 4-es és 7-es kapuja közelében.

A jelenlévők, akik közül néhányan zászlókat is magukkal hoztak, spontán beszédeket tartanak, ezeket olykor közös skandálással szakítják meg.

A többi között azt kiabálják, hogy "elég volt!", "a Gyurcsány-kormány mondjon le!", és olyan felszólaló is akadt, aki azt mondta: nem elég a kormány távozása, "rabláncon" kellene egyeseket elvezetni, és bíróság elé kellene állítani a politikai szereplői közül.

A rendőrség fémkorlátot állított fel a metró bejáratától a Parlament túlsó végéig, valamint a főbejárat előtt is van egy kordon. Az InfoRádió helyszíni tudósítója szerint mintegy 200 ember demonstrálhat. Õk fütyülnek, kiabálnak, lemondásra szólítják fel a Gyurcsány-kormányt.

Az InfoRádió tudósítója beszélt néhány japán turistával, akik leginkább azt sajnálták, hogy nem mehetnek be a Parlamentbe megnézni a koronát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 28. 17:42
×
×
×
×