eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Politikus gyilkolt Marcaliban?

A rendőrség által meg nem erősített hírek szerint egy MDF-s politikust gyanúsítanak annak a férfinak a meggyilkolásával, akinek holttestét Marcali határában fedezték fel.

Bíró Gábor, a Somogy megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense az InfoRádiónak elmondta, hogy őrizetbe vettek egy ötven éves helybeli férfit, aki erősen gyanúsítható azzal, hogy ő ölte meg azt a szintén helybeli, 34-éves férfit, akinek holttestét péntek este találták meg a Marcalihoz közeli ipartelepen.

Csak kedden mondanak többet

Az autójában megtalált férfit több lövéssel ölték meg.

Az illetékes elmondta, hogy a gyanúsítottat már kihallgatták, de az ügyről többet csak egy keddi sajtótájékoztatón mondanak.

A Hírszerző internetes portál szerint a feltételezett elkövető Sz. Gyula, aki az MDF Somogy megyei nagytelepülési listavezetője.

Az MDF elhatárolódik

Míg a rendőrség hivatalosan nem erősítette meg az információt, addig Hock Zoltán, az MDF elnökhelyettese az InfoRádiónak elmondta, hogy délután hívást kapott a hatóságoktól, és közölték vele, hogy a listavezetőt őrizetbe vették és megkezdődött kihallgatása.

A politikus elmondta, hogy a többi információról az MDF-ben is csak a sajtó híradásaiból értesültek.

Hock Zoltán elmondta, hogy nem beszéltek a letartóztatott jelölttel, és éreztette, ez azért sem lett volna jó, mert úgy tűnhetett volna, hogy az ügynek köze van a politikához.

A megyei politikusok "jóhangulatú, jókedvű, joviális embernek" írták le a listavezetőt, és őket is ugyanúgy megdöbbentette a hír, mint a párt vezetését.

Lemondásra szólították fel

Az MDF máris elhatárolódott a gyanúsítottól: Hock Zoltán közölte, felszólítják a listavezetőt, hogy haladéktalanul mondjon le a jelöltségről, sőt, hogy hétfő délelőttig vonja vissza a párt megyei nagytelepülési listáját.

"Morális értelemben meg kell tennünk, hogy a listáról mindenképpen levesszük, ha önként nem mond le róla, akkor a listát visszavonjuk".

A zsarolóját ölhette meg

Az érintett férfi néhány hónapja tagja az MDF-nek, de Marcali közéletének már régóta ismert szereplője - tette hozzá.

A Hírszerző szerint a politikus azért lőtte le a 34 éves férfit, mert az megzsarolta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×