eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 28. vasárnap Szabolcs

Gyurcsány: a szembeszél nem elbizonytalanít, hanem megerősít

Az önkormányzati választásokon nem a kormányról, hanem a települések jövőjéről döntenek az emberek - jelentette ki a miniszterelnök Szegeden, a felújított Szent István tér átadása alkalmából rendezett ünnepségen.

"Amikor Szeged választ, nem a Gyurcsány-kormányról, hanem saját jövőjéről, saját polgármesteréről dönt" - mondta Gyurcsány Ferenc. A kormányfő beszédét egyetértő taps és nemtetszést kifejező fütyülés egyaránt kísérte.

"Oktalanság lenne azt gondolni, döntsenek Szeged polgárai így vagy úgy, hogy fel fogom adni álmaimat, azt a ( ) vágyat, hogy ebből az országból közösen, mindenkivel együtt teremtsünk egy jobb világot, amelyben a nyugodt együttműködésé a meghatározó szerep" - hangsúlyozta.

"Ha valaki ebben az országban meg akar küzdeni, az ám tegye, de rosszul teszi, ha e küzdelem terepéül az önkormányzati választásokat és Szegedet választja" - tette hozzá a miniszterelnök.

Közölte: nem háborút, hanem együttműködő partnerséget ajánl Szegednek.

A vitorlás hajó akkor halad a legnagyobb sebességgel, amikor szemből fúj a szél. A hajósembert a szembeszél nem elbizonytalanítja, hanem megerősíti hitében: menni kell előre, és mi tudjuk, hova tartunk - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×