eur:
394.26
usd:
357.54
bux:
72982.36
2024. szeptember 3. kedd Hilda

"Ennek az országnak a végét jelenti, ha hazugságra épül"

Országos politikai következményei lehetnek, ha a Fidesz győz az önkormányzati választásokon - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a legnagyobb ellenzéki párt alelnöke. Pokorni Zoltán elmondta: az MSZP a parlamenti választási kampányban hazudott, ezért pedig vállalnia kell a felelősséget.

Pokorni Zoltán szerint, ha a megyei közgyűlések többségében és a fővárosban a Fidesz látható többséget szerez, akkor ezzel a párt politikáját támogatják a választók, és egyben bírálják a Gyurcsány-csomagot.

"Az emberek nem akarják, hogy bármit meg lehessen csinálni; hogy azt mondják: adót fognak csökkenteni, aztán emelnek" - jelentette ki az ellenzéki politikus, hozzátéve: ennek az országnak a végét jelenti, ha hazugságra épül.

"Vagy, ahogy Gyurcsány Ferenc mondta Orbán Viktor Fidesz-elnöknek a választások előtt, a televíziós vitában: nem akarhatja, hogy igaztalan eszközökkel győzzön a választásokon. Majd a miniszterelnök arra kérte az ellenzéki pártvezetőt, hogy vonja vissza a vizitdíjról szóló kijelentéseit" - idézte fel a Fidesz alelnöke.

Pokorni Zoltán rámutatott: mára van vizitdíj, "láthatjuk, hogy hazudtak, ez pedig nem maradhat politikai következmények nélkül.

A gyermekek 3 százaléka tanulhat majd csak ingyenesen

A politikus hozzátette: természetesen az ország válságával kezdeni kell valamit, eközben azonban figyelni kell arra is, hogy még egyszer ne kerüljünk ilyen helyzetbe. Azt mondta: erre adna választ a Fidesz által javasolt Országos Önkormányzati Testület, amelyre minden magyar leadná a voksát, miközben a megyei vagy a fővárosi képviselőtestületre szavaz.

A felsőoktatásban bevezetendő fejlesztési részhozzájárulás kapcsán az egykori oktatási miniszter kijelentette: annak bevezetése után 100 gyermekből 3 tanulhat ingyenesen, miközben eddig ez a gyermekek 25 százalékának adatott meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre rosszabb hangulatú kereskedést láthatunk az európai és az amerikai tőzsdéken is, ami elsősorban annak tudható be, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést. Ennek hatására erősödni kezdett a jen, a részvénypiacokon pedig hangulatromlás látszik. Eközben azért a hazai tőzsdén is vannak izgalmak: reggel nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank árfolyama, később azonban jött a látványos visszaesés az elmúlt napok sztárpapírjánál.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×