eur:
394.26
usd:
357.54
bux:
72982.36
2024. szeptember 3. kedd Hilda

Kormányzati beismerés: nem mindig vették figyelembe a szakma véleményét

Az egészségügyi tárca államtitkára elismerte az InfoRádióban, hogy a reformnál nem mindig vették figyelembe a szakmai kamarák véleményét, de mint ahogy Horváth Ágnes fogalmazott: a minisztérium fő célja a betegellátás fejlesztése volt, a lakossági igények figyelembe vétele mellett.

Hangsúlyozta: a kamarák heves tiltakozása miatt nem vezették be sem a dobozdíjat, sem a receptdíjat. Bevezetik azonban a vizitdíjat. Horváth Ágnes ezt azzal indokolta, hogy a gazdaság minden szegmensében érvényesül az az elv, hogy aki igényben vesz egy szolgáltatást, az fizet érte.

Mint mondta, ezért egy olyan összeget vezetnek be, amely még nem túl megterhelő a betegek számára, szociális alapon pedig vissza lehet igényelni.

A kamarai tagság szabaddá tétele kapcsán az államtitkár azt mondta: az intézkedés ellen csak a kamarák tiltakoztak, azok tagjai nem. Szerinte a szakmai testületek így maguk dönthetnek arról, hogyan képviseljék érdekeiket, és ehhez létre hozzanak-e új kamarákat.

Érdemben nem javít

Érdemben nem javít a kórházak anyagi helyzetén sem a vizitdíj, sem a napi étkezési hozzájárulás a Kórházszövetség elnöke szerint. Golub Iván azt reméli, hogy a kormányzat nem hárítja a térítések adminisztrációs költségeit a kórházakra.

Mint mondta, a bevétel az intézmények költségvetésének néhány százalékát teheti ki, ez pedig nem javít a súlyos anyagon gondokon. Ráadásul megromolhat az orvosok és a betegek közötti viszony is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre rosszabb hangulatú kereskedést láthatunk az európai és az amerikai tőzsdéken is, ami elsősorban annak tudható be, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést. Ennek hatására erősödni kezdett a jen, a részvénypiacokon pedig hangulatromlás látszik. Eközben azért a hazai tőzsdén is vannak izgalmak: reggel nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank árfolyama, később azonban jött a látványos visszaesés az elmúlt napok sztárpapírjánál.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×