eur:
394.26
usd:
357.54
bux:
72982.36
2024. szeptember 3. kedd Hilda

A kínaiak és a vietnámiak kedvelik Magyarországot

Kínából és Vietnamból ékezik Magyarországra a legtöbb menekült - tudta meg az InfoRádió a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal menekültügyi igazgatójától. Garamvölgyi Ágnes elmondta: nem jelent nagy gondot a menekültek ellátása.

Az igazgató szerint Magyarországon is jellemző, hogy a menedéket kérők, az eljárás alatt eltűnnek az országból, és egy másik uniós tagállamban találnak rájuk. Ilyenkor a hatóságok visszaküldik Magyarországra, a menedékjogi eljárást pedig újra le kell folytatni, akkor is, ha egyszer már elutasították azt.

Hozzátette: tavaly csaknem 1600-an kértek menedékjogot Magyarországon és ez a szám idén sem fogja elérni a 2000-et. Az ország még mindig inkább tranzit-, mint célország. A menekültkérdés nem magyarországi, hanem inkább összeurópai szinten jelent problémát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre rosszabb hangulatú kereskedést láthatunk az európai és az amerikai tőzsdéken is, ami elsősorban annak tudható be, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést. Ennek hatására erősödni kezdett a jen, a részvénypiacokon pedig hangulatromlás látszik. Eközben azért a hazai tőzsdén is vannak izgalmak: reggel nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank árfolyama, később azonban jött a látványos visszaesés az elmúlt napok sztárpapírjánál.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×