eur:
393.25
usd:
355.03
bux:
72243.41
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Ünnepel a kormány és az ellenzék is

Modern haderő kialakításáról, valamint az új katonai kultúra és szemlélet megteremtéséről beszélt a honvédelmi miniszter a Kossuth téri tisztavatáson. Szekeres Imre sikeresnek értékelte a 2 évvel ezelőtt kezdődött változást.

A honvédelmi miniszter hangsúlyozta, hogy magyar katonák jelenleg három földrészen látnak el békefenntartó, illetve logisztikai támogatási feladatokat.

Hozzátette: ez nemcsak szövetségesi kötelezettség, hanem nemzeti érdek is, mert a nemzetközi terrorizmus megerősödése kihat a magyar állampolgárok biztonságára is.

Hangsúlyozta, hogy október 1-jétől magyar katonák irányítják az újjáépítést Afganisztán egyik tartományában.

Az ellenzék számon kér

A politikai erkölcsöt kérte számon a miniszterelnöktől Áder János, az Országgyűlés fideszes alelnöke. Az ellenzéki politikus Hódmezővásárhelyen mondott beszédében emlékeztetett arra, hogy Gyurcsány Ferenc pár nappal a választások előtt azt mondta: a kormány és személy szerint o is elkötelezett az adócsökkentés mellett, sőt törvényt is alkotott erről.

Majd pár nappal a választások után hatályon kívül helyezte ezt a törvényt és mindenkit súlyosan érintő adóemelések sorozatát vezette be.

A politikus Deák Ferenc szavait idézve hangsúlyozta: hazudni nem szabad. Áder János szerint annál nem érhet súlyosabb csapás egy nemzetet, minthogy lemondjon arról, hogy számon kérje vezetőin az alapvető erkölcsi szabályok betartását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Így segit az MNB a bankoknak: erről szól az új ESG kérdőív

Így segit az MNB a bankoknak: erről szól az új ESG kérdőív

Három fő iparág adja a zöldhitelezés ügyfélbázisának döntő részét: a ipari- kereskedelmi ingatlanszektor, a körforgásos gazdaság és fenntarthatóság üzleti területén működő cégek, illetve az energetikai vállalatok. A kisebb szereplők, a multinacionális vállalatok beszállítói sem tétlenkedhetnek, hiszen évről-évre egyre több fenntarthatósággal kapcsolatos információt kell megosztaniuk az ügyfelekkel, akik egyre több vállalást kérnek rajtuk számon. Ha pedig nem teljesítenek megfelelően, hamar kieshetnek a termelési láncból. Az MNB ESG szempontrendszer egységesítési törekvése nagy segítségére van a bankoknak, mert eddig jórészt csak szubjektív szempontok alapján tudták megítélni, hogy egy-egy vállalati hitelcél megfelel-e bizonyos követelményeknek, sem. A Portfolio Sustainable World 2024 konferencián hazai bankvezetők, pénzügyi szakemberek számoltak be arról, hogy hol tart zöldfinanszírozás Magyarországon, milyen kihívások előtt áll a piac, és újdonságok várhatók a közeljövőben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 4. 17:40
×
×
×
×