eur:
393.29
usd:
355.02
bux:
72243.41
2024. szeptember 4. szerda Rozália

Nem tartott tömegoszlató gyakorlatot a rendőrség

Cáfolta a FigyelőNet azon információját az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője, miszerint tömegoszlató gyakorlatot tartott a rendőrség az őszre tervezett megszorító csomag ellenes tüntetésekre készülve. Garamvölgyi László hozzátette: tudomása szerint utoljára májusban tartottak ilyen továbbképzést.

Az ORFK szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a központi képzéseket, továbbképzéseket minden évben egy korábban elfogadott terv alapján tartja a rendőrség. Az idei évben tavaszra és őszre terveztek be ilyen képzést, tehát nyáron nem tartottak és nem is tartanak ilyet.

Garamvölgyi László megjegyezte: nincs információjuk arra nézve, hogy őszre több tüntetést terveznének a kormányzati megszorító csomag ellen, de nem is kell tudniuk erről egészen a bejelentésre adott törvényes határidőig.

"Bármilyen rendezvényt, amit a gyülekezési törvény hatálya alá esik, a rendőrség biztosít. Megvan erre a szükséges technika, a létszám és a forrás is" - hangsúlyozta az ORFK szóvivője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×