eur:
392.7
usd:
354
bux:
72343.29
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Forma-1 utáni roham a nyugati határon

Vasárnap este kétórás várakozásra is számítani lehet a hegyeshalmi határátkelőnél. A határőrök azt ígérik: felkészültek a német sportrajongók kiléptetésére.

A határőrség szóvivője azt ajánlja: az utazók Ausztria felé inkább a kisebb határátkelőket válasszák, például Sopront, Kópházát vagy Rajkát.

Vasárnap este, a Forma-1-es Magyar Nagydíj után néhány 10 ezer átutazóra számítanak a hegyeshalmi átkelőnél, ahol 14 sávon tudják egyszerre kiléptetni az autósokat - közölte Kovács Iván.

Nagylak kivételével zavartalan a forgalom az ország határállomásain - mondta az InfoRádióban a határőrség szóvivője. A délkeleti határátkelőnél azonban egy órát is várakozniuk kell a Romániába utazóknak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
KT-elnök: az infláció hosszú árnyéka az államadósságnál is látszik

KT-elnök: az infláció hosszú árnyéka az államadósságnál is látszik

A gazdasági kihívásokkal küzdő magyar gazdaság egyik legfőbb problémája az államadósság, amely évtizedek óta meghatározza az ország gazdaságpolitikáját. Az adósság GDP-hez viszonyított aránya évtizedek óta a 70% körül mozog, és a jövőben is kulcskérdés lesz, hogy milyen mértékben sikerül csökkenteni ezt a mutatót. A magyar Alaptörvényben az államadósság kívánatos szintje 50%-ban van meghatározva, de a gazdasági helyzet és a globális környezet nem kedvez a cél elérésének – mondta el Horváth Gábor, a Költségvetési Tanács elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen tartott előadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×