eur:
392.4
usd:
353.62
bux:
72295.25
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Hét hét alatt 35 millió

7 hét alatt 4730 egységet ellenőrzött az állategészségügyi és élelmiszerellenőrzési hatóság. Összesen 61.048 élelmiszertétel vizsgáltak, amelyből 1234 volt a kifogásolt tétel. Ennek következtében 71.543 kilogramm élelmiszert vontak ki a fogyasztói láncból. Mindezért 34.615.986 forintot szabtak ki bírságul - mondta az InfoRádiónak Süth Miklós főállatorvos.

A június óta zajló ellenőrzések során több alkalommal találtak romlott húsárut. A nyár egyik legnagyobb problémája, hogy azokon a helyeken, ahol előzetesen nem jól mérték fel a kapacitást, nem tudják biztosítani az áruk folyamatos és megfelelő hűtését - mondta Süth Miklós, hozzátéve: előfordult az is, hogy kollégáik bűzös, rothadt felületű húst is találtak.

Az akció során azonban nemcsak a húskészítményeket, hanem a sajtokat, és több szezonális árut, például a söröket és a jégkrémeket is vizsgálják.

A főállatorvos szerint az eddigi ellenőrzések során a söröknél élelmiszerbiztonsági problémákat nem találtak. A sajtok esetében is csupán egy hamisítással találkoztak, amely élelmiszerbiztonsági veszélyt ugyan nem jelentett, de a készletet elkobozták.

Az ellenőrzések szeptember végéig tartanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Matolcsy György: veszélybe került minden

Valahol megint utat tévesztettünk – fogalmazott Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen. Szerinte teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség. A 2010–2019-es évtizedet megnyertük – hangsúlyozta a jegybankelnök, ám szerint a mostani évtizedet elveszítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Egyre többen vennének használt laptopot környezetvédelmi megfontolásból

Egyre többen vennének használt laptopot környezetvédelmi megfontolásból

A jelenleg használatban lévő laptopok közül minden harmadikat vagy használtan vették vagy úgy kapták ajándékba – mutatják a számítástechnikai eszközök felújításával foglalkozó Furbify felmérésének adatai. Ez az arány emelkedhet a közeljövőben, hiszen a magyarok többsége nyitott arra, hogy second hand laptopot vegyen. Ennek legfőbb oka az ár, de a most ezt fontolgatók körében már fontosabbak a környezetvédelmi szempontok is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×