eur:
392.43
usd:
353.66
bux:
72319.92
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Fidesz: kritikus helyzetben a MÁV

Hibásnak tartja a MÁV helyzetének rendezését célzó kormányzati intézedéseket a Fidesz. A legnagyobb ellenzéki párt országgyűlési képviselője az InfoRádióban azt mondta: a hitelfelvételek és a létszámcsökkentés helyett átgondolt koncepcióra lenne szükség.

Fónagy János úgy fogalmazott: a magyar vasúttársaság problémája nem pusztán vállalati-gazdasági kérdés, hanem nemzeti ügy. Az Orbán-kormány közlekedési minisztere elmondta: egy év alatt, a MÁV hitelállománya 182 milliárdról csaknem a duplájára nőtt.

A képviselő hozzátette: a nyugat-európai állami vasúttársaságok a legtöbb országban úgy döntöttek, hogy a személyszállítást közszolgáltatásként működtetik.

Az ellenzéki politikus az elhibázott lépések közül kiemelte a 28 vasúti szárnyvonal megszüntetését és a nyereséges teherszállítást kiszervezését.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Matolcsy György: veszélybe került minden

Valahol megint utat tévesztettünk – fogalmazott Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke a 62. Közgazdász-vándorgyűlésen. Szerinte teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség. A 2010–2019-es évtizedet megnyertük – hangsúlyozta a jegybankelnök, ám szerint a mostani évtizedet elveszítjük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×