eur:
393.17
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Mondjon véleményt napi 5 milliárd elköltéséről!

Mától olvasható az Új Magyarország Fejlesztési Terv a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján - jelentette be az újonnan kinevezett kormányszóvivő.

Danks Emese elmondta: ezzel megnyílt a lehetőség az újabb társadalmi egyeztetésre, amely során mindenki véleményt nyilváníthat a következő időszak fejlesztési elképzeléseiről.

A kormányszóvivő elmondta: a 2007 és 2013 közötti időszakban minden magyar állampolgárra 800 ezer forint jut, vagyis az ország naponta 5 milliárd forintot költhet fejlesztésre.

Danks Emese kitért arra is, hogy eddig 4500 szervezet vett részt a tervezet egyeztetésében.

A tervek szerint a kormány szeptember 27-én véglegesíti az Új Magyarország Fejlesztési Tervet.

Fidesz: első a hiteles konvergenciaprogram

Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz alelnöke szerint az uniós források elérésének feltétele egy hiteles konvergenciaprogram, éppen ezért az ellenzéki párt szükségesnek tartja, hogy a fejlesztési terv társadalmi vitára bocsátása előtt a Konvergenciatanács véleményezze az anyagot.

A fideszes politikus úgy vélte: egy fejlesztési terv attól lesz hiteles és a nemzet számára hasznos, ha pontosan bemutatja a kitűzött célokat, tartalmazza azok számszerűsítését és ütemezését.

Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy már volt egy Új Magyarország Fejlesztési Terv, ami nem felelt meg sem a szakmai, sem az uniós előírásoknak, és a mostani második tervnek sem csak irányelveket kellene tartalmaznia.

MSZP: legyen nemzeti minimum a terv

Az MSZP azt szeretné, ha a fejlesztések tekintetében nemzeti minimum lenne az Új Magyarország nevet viselő második Nemzeti Fejlesztési Terv - mondta az MSZP frakcióvezető-helyettese.

Mesterházy Attila hozzáfűzte: ha az ország eltér ettől a Brüsszelnek leadott dokumentumtól, akkor Magyarország forrásokat veszít, ezért a fejlesztési tervnek kiszámíthatónak kell lennie.

A politikus felszólította a Fidesz-frakciót, hogy tegye félre pártpolitikai érdekeit, és tartalmilag tegyen hozzá a fejlesztési tervhez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×