eur:
393.17
usd:
353.89
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Tarlós: a BKV-vezér "egy politikai játszma tehetetlen figurája"

A BKV csak 40 százalékban felelős a nagykörúti villamosok körül kipattant botrány miatt, a felelősség 60 százaléka a fővárost terheli - vélekedett az InfoRádióban Tarlós István, a Fidesz fővárosi listáját vezető független főpolgármester-jelölt. Óbuda polgármestere szerint Demszky Gábor megpróbálja a politikai felelősséget is átruházni a BKV vezérigazgatójára, amit egyszerűen nonszensznek tart.

"Ezt a történetet leírni már valószínűleg inkább Rejtő Jenő reszortja lenne" - jegyezte meg az InfoRádiónak nyilatkozva Tarlós István, aki szerint a nagykörúti villamosok körüli ügy kezd túlpolitizálódni.

A Fidesz támogatását élvező független főpolgármester-jelölt egyenesen gusztustalannak tartja például azt, hogy az a Katona Kálmán, aki a közgyűlésben úgyanúgy megszavazta a villamosokat, mint Demszky Gábor, most szintén beszállt a főpolgármester támadásába.

Tarlós István szerint Aba Botondon, a BKV vezérigazgatóján nyilván számon lehet bizonyos dolgokat kérni, de egyet biztosan nem, a politikai felelősséget. "Amikor a főpolgármester úr Aba Botondot hibáztatja, akkor tulajdonképpen a politikai felelősséget is rányomja, ami egy nonszensz" - fogalmazott Óbuda polgármestere.

BKV: 40, főváros: 60


Tarlós István arra a kérdésre, hogy milyen mértékben felelős a BKV, illetve a főváros a kialakult helyzetért, azt mondta: megkockáztatja, hogy 40 százalékban a BKV-t, 60 százalékban a főváros vezetését terheli a felelősség.

"Aba Botondnak mérnökemberként nem lehetett érdeke, hogy olyan technológiai fegyelmezetlenségekre utasítást adjon, amik megtörténtek, erre nyilván valamilyen más típusú érdekből kiadott utasítások hatására kényszerülhettek" - vélekedett Tarlós István, aki szerint a főváros vezetése hosszú évek óta szándékosan veszteségesre tervezi a BKV-t.

Tarlós kíváncsi lenne Aba Botond elképzeléseire

Arra a kérdésre, hogy mi lenne Aba Botond sorsa, ha főpolgármester-jelöltként megnyerné az őszi választásokat, Tarlós István úgy fogalmazott: "elég nehéz egy ilyen eredményeket felmutató cég első emberét megtartani".

A főpolgármester-jelölt hozzátette: ennek ellenére kíváncsi lenne Aba Bontond elképzeléseire, és elsősorban ez döntené el a sorsát. "Azzal együtt, hogy nem kaphatna kiváló minősítést arra, ahogy ezt a céget vezetette, ebben a pillanatban egy politikai játszma tehetetlen figurája is egyben" - jegyezte meg Tarlós István, aki privatizálná a BKV-t.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×