eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Repülőtér a semmi közepén

Augusztustól Kolber István irányítja a taszári repülőtér fejlesztésével kapcsolatos munkálatokat.

A helyiek nagyon számítanak a reptér mielőbbi megnyitására, mert amióta bezárták, a település soha nem látott mélyponton van.

Taszár polgármester szerint több 10 milliárd forintos beruházásra volna szükség.

Pataki Sándor az InfoRádióban azt mondta: a reptér mellé egy ipari parkot is létre kellene hozni.

Két-három éven belül el kell, hogy dőljön a taszári repülőtér sorsa, ígérte Kolber István, a reptér fejlesztéséért felelős megbízott az InfoRádióban.

A tervek szerint elsősorban logisztikai feladatokat lát majd el a korábban NATO állomáshelyként is működő légikikötő.

A miniszterelnöki megbízott elsősorban a repülőtér fejlesztéséhez szükséges megvalósíthatósági tanulmány és a befektetői dokumentum elkészítésével kapcsolatos feladatokat látja el, illetve részt vesz a befektetőkkel való egyeztetési folyamatban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×