eur:
393.27
usd:
354
bux:
72415.44
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

"A kormánypártok ígéretei a garanciák"

A kormánypártok korábbi ígéretei garanciát jelenthetnek arra, hogy nem lesz több megszorítás a ciklus alatt - mondta az MSZP alelnöke az InfoRádió Aréna című műsorában.

Ezt azzal magyarázta, hogy mivel az SZDSZ és az MSZP is adócsökkentéseket ígért, a pozitív megítélésük megtartása érdekében nem célszerű újabb adóemelést bevezetni.

Juhász Ferenc kifogásolta, hogy a parlamentben csak arról lehetett vitatkozni, miként kerülje el a kormány, hogy a Fidesz a módosító indítványaival "szétrúgja" a stabilizációs programot.

Hozzátette, a Fidesz akciósorozata ellenére sem fogják visszavonni a megszorító intézkedéseket, ez ugyanis felelőtlenség lenne az ország jelenlegi állapotában.

Mint mondta, szívesen vitatkoztak volna az ellenzékkel a szükséges reformokról, például az egészségügy átalakításáról, a Fidesz azonban szinte csak olyan javaslatokat terjesztett be, amelyek azt célozzák, hogy az egyensúlyteremtő intézkedések ne valósuljanak meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend a tőzsdéken

Vihar előtti csend a tőzsdéken

A hét korábbi részében látott eladási hullám után mostanra inkább megnyugvás látszik a tőzsdéken. Az amerikai indexek tegnap vegyesen teljesítettek, míg Ázsiában szintén felemások voltak a mozgások, egyedül a japán piac került nagyobb mínuszba a kamatemelési várakozásokra ráerősítő júliusi bérstatisztikákat követően. Ami az európai tőzsdéket illeti, a globális hangulattal összhangban itt is oldalaznak a vezető indexek. Nincs ma hiány makroadatokból, itthonról és az EU-ból kiskereskedelmi statisztikák jöttek, míg az Egyesült Államokban többek között az ADP-munkanélküliség számait közölték. Az igazán fontos NFP munkaerőpiaci statisztika holnap érkezik az USA-ból.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×