eur:
393.69
usd:
354.13
bux:
72229.42
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Gyurcsány: "hívjuk nyugodtan tandíjnak"

A miniszterelnök blogjában elismerte, hogy a felsőoktatásban bevezetendő fejlesztési részhozzájárulás nem egyéb, mint tandíj. Gyurcsány Ferenc annak kapcsán írt erről, hogy Zamárdiba, az egyetemisták és főiskolások találkozójára (EFOTT) készült, ahol később a hallgatói önkormányzatok vezetőivel találkozott.

"Nyilván sok vita lesz az országról, felsőoktatásról, fejlesztési részhozzájárulásról, de hát hívjuk nyugodtan tandíjnak" - olvasható a miniszterelnök blogjában.

Gyurcsány Ferenc szerint normális, ha az oktatási miniszter és a miniszterelnök "különösebb előkészítés, szervezés vagy rászervezés nélkül találkozik az egyetemistákkal, akik persze nem különösebben válogatják meg szavaikat".

"Mi az ilyen fajta politikában hiszünk, és azt gondolom, hogy hosszú távon ez is a jó, ez a normális" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Több ezer milliárdnyi közlekedési fejlesztést jelentett be a kormány a fejlesztéspolitikai kihívások közben

Több ezer milliárdnyi közlekedési fejlesztést jelentett be a kormány a fejlesztéspolitikai kihívások közben

Az Európai Unió kohéziós politikája a felszínen sikertörténet: a keleti bővítés tagállamai jelentősen felzárkóztak az EU fejlettségi átlagához, de regionális szinten megmaradtak, sőt néha nőttek is az egyenlőtlenségek. Brüsszelben is egyre többen beszélnek a szükséges reformokról. Magyarország helyzete viszont speciális, a jogállamisági viták miatt nem fér hozzá az uniós forrásokhoz, ami új kihívást jelent – többek között ezekről a témákról volt szó a 62. Közgazdász-vándorgyűlés „Mi van, ha nincs? A kohéziós források perspektívái” című panelbeszélgetésen. A kormány képviselői ismertették, hogy több ezer milliárd forintnyi közlekedési – vasúti és közúti –, valamint építőipari fejlesztésekre készül a kabinet. De arról is számot adtak, hogyan átalakítják a jelenlegi kohéziós politikai megközelítését, szakértők pedig arról, milyen szempontokra kell figyelni ennek során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×