eur:
394.67
usd:
355.37
bux:
72401.82
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

A Képviselői Irodaház előtt tüntetnek a gazdák

A Képviselői Irodaház elé vonulnak kedden a Bács-Kiskun megyei állattartók és termelők, akiknek jószágait elpusztították a madárinfluenza miatt.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége szerint a termelők arra akarják felhívni a figyelmet, hogy az Európai Unió által jóváhagyott másfél milliárd forint kevés a kártalanításra.

Azt is szorgalmazzák hogy az állam a gazdák összes költségét térítse meg és haladéktalanul kezdje meg a kifizetéseket.

Dékány András, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szóvivője hétfőn azt közölte: az Európai Bizottság rendelete alapján Magyarország a baromfitartóknak összesen 9 és fél millió eurós, azaz mintegy 2 és fél milliárd forintos támogatást adhat káraik enyhítésére.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×