eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Karambolozott egy sürgősségi vérszállító kocsi, de a vér így is célba ért

Karambolozott egy életveszélyben lévő beteg műtétéhez vérkészítményt szállító gépkocsi Budapesten. A küldeményt egy másik járművel szállították tovább, így az életmentő készítmény időben megérkezett a műtéthez.

A Speciális Mentők Sürgősségi Vérszállítás (SMSV) Kht.  vezetője elmondta, hogy a megkülönböztető hang- és fényjelzést használó gépkocsi a zuglói Dózsa György és Damjanich utca kereszteződésében ütközött össze egy másik személyautóval.

A vérszállító gépkocsi felborult, és egy parkoló autónak csapódott, de a balesetben senki sem sérült meg - tette hozzá Csipán András.

Az ütközés után tíz perccel a helyszínre érkezett a szolgálat másik gépkocsija, és a sértetlen készítményt időben eljuttatta az Árpád kórház traumatológiájára - közölte az elnök.

A szolgálat hétfőn kapott új autót

Az SMSV hétfőn kapott adományként egy gépkocsit a XVI. kerületi önkormányzattól. Csipán András elnök akkor elmondta: a kht. több kórház számára biztosítja a vér-, vérkészítmények szállítását minden éjszaka, hétvégén pedig 24 órás ügyeletben, mert az intézmények többsége nem tudja megoldani ezt a feladatot.

Az SMSV Kht. tizenkét autóval, húsz sofőrrel látja el az önkéntes szolgálatot. Az itt dolgozók szabadidejükben, térítés nélkül végzik el a feladatot.

Címlapról ajánljuk
Balla Eszter: a Kaszás Attila-díj a közösségformáló munkámat is elismeri

Balla Eszter: a Kaszás Attila-díj a közösségformáló munkámat is elismeri

Váratlanul érte és nagy megtiszteltetésként éli meg, hogy a Kaszás Attila-díj idei elismertje lehet - mondta az InfoRádiónak Balla Eszter. A színművész a jó hangulatú közösségi létezés fontosságáról is beszélt, mert szerinte ez szorosan hozzátartozik a 2007-ben elhunyt színészről elnevezett díj szellemiségéhez.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×