eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Újabb programot írtak a szocialisták

Alternatív Új Magyarország programot kellett készíteni, melyben az eredeti elképzelésekhez képest 800 milliárd forintot átcsoportosítanak. A dokumentum a szocialisták választási programjának is az alapját jelentette.

Vadonatúj Magyarország

A Népszabadság úgy tudja, hogy a foglalkoztatás növelésére, az oktatásra és az egészségügyre helyezné a hangsúlyt az alternatív Új Magyarország program. A szocialisták választási programjának alapját jelentő uniós forráselosztás-javaslat B változata szerint 800 milliárd forintot átcsoportosítanának: a közlekedés, és a vállalkozói támogatások az új tervben már nem kapnának olyan jelentős szerepet, mint a mostaniban.

Hibás korlátozás a tételcsomagokon

A Magyar Nemzet arról számol be, hogy a tavalyi érettségi botrány után ismét elhibázta az egyik legfontosabb biztonsági intézkedést az oktatási tárca. A szervezők egy nem létező jogszabályrészt nyomtattak a feladatokat lezáró biztonsági fóliákra. Ez azt jelenti, hogy bárki, ellenőrző bizottság és jegyzőkönyv vezetése nélkül is felbonthatná a tételcsomagokat.

Merész lenne az ingatlanadó

A Napi Gazdaság Veres János pénzügyminisztert idézi, aki egy szakmai tanácskozáson az ingatlanadóztatás ötlettét vetette fel a 2008. január elsejével megszűnő iparűzési adó reális alternatívájaként. A gyors átálláshoz azonban hiányzik a megfelelő nyilvántartás és az informatikai háttér.

Jó alkupozícióban a lakásvásárlók

Az Index írja, hogy a fővárosi lakáspiacon idén igazi megaberuházások fejeződnek be. A nagy beruházók az év végéig összesen több mint tízezer lakást adnak át, ami drasztikusan növelheti az üres lakások számát. Így aztán várhatóan nehéz év elé néznek a lakásépítők, és kedvező alkupozícióra számíthatnak a lakásvásárlók.

Már júliustól konvertibilis lesz a rubel


A Portfolio.hu írja, hogy a törvényben rögzített jövő év január helyett már idén júliustól konvertibilissé válhat az orosz rubel, mivel feloldják a még meglévő, külföldi fizetőeszközök tartására, be- és kivitelére vonatkozó korlátozásokat - jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök. A dereguláció lehetőségére az elmúlt hónapokban már tettek utalásokat az orosz illetékesek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×