eur:
396.31
usd:
354.6
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Legtöbbször az éjszakai klubokban és a taxikban verik át a külföldieket

A brit nagykövetség figyelmezteti a Budapestre látogató angol turistákat, vigyázzanak az éttermekkel, bárokkal, és klubokkal, mert átverhetik őket. Siklósi Máté, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség helyettes szóvivője elmondta, a panaszok legtöbbször éjszakai bárok kapcsán érkeznek.

A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség tapasztalatai szerint a legnagyobb veszélyt általában az éjszakai szórakozóhelyek jelentik a turistákra nézve, főleg, ha a külföldi egy kis flörtöléssel szeretné izgalmasabbá tenni nyaralását.

Ismert jelenség a vendéglátóiparban a "konzumálás", amikor egy mulatóhelyen odaül egy nő beszélgetni egy férfi mellé, általában azzal indítva, hogy hívja meg egy italra.

Erre a férfiak általában nem tudnak nemet mondani, és csak utólag derül ki, hogy a szórakozóhely akár 10-100 ezer forintot is felszámol egy-egy koktélért - mutatott rá Siklósi Máté.

Siklósi Máté, a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség helyettes szóvivője szerint ezekben az esetekben nagyon nehéz a hatóságoknak utólag segíteni, hiszen a történtek után már nem lehet bizonyítani, pontosan mi történt.

Annyit tehetnek csak, hogy kimennek a helyszínre ellenőrizni, és ha őket is átvágják, akkor tudnak szankcionálni.

Éttermi és taxiszámláknál is előfordul átverés

Előfordul persze az éttermekben is, hogy átverik a turistákat, de itt általában kisebb, pár száz, vagy ezer forintos összegről van szó - tette hozzá a helyettes szóvivő.

A túlszámlázó taxisok szintén problémát jelentenek: a fogyasztóvédők Magyarországon évente 20-30 panaszt kapnak, amelynek nagy részét a nagykövetségek útján külföldiek juttatják el hozzájuk.

Itt leggyakrabban azzal találkoznak, hogy egy társaságjelzés nélküli, magántaxiba ült be a turista, amely a normálisan 2-3 ezer forintos útért akár 10-20 ezer forintot is kifizettetett velük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×