eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Orbán: nehéz kérdés, hogy adómentes lesz-e a megemelt minimálbér

A Fidesz miniszterelnök-jelöltje szerint nehéz kérdés, hogy érdemes-e fenntartani a minimálbér adómentességét és a végzettség szerinti tagolást, ha a juttatás értéke eléri a 100 ezer forintot. Orbán Viktor erről a közszolgálati televízióban beszélt.

A politikus szerint a 100 ezer forintos minimálbér bevezetése a vállalkozókkal közösen megvalósítható.

A 100 ezer forintos minimálbér bevezetéséhez a vállalkozókkal kötött megállapodás és egy nagyon magas gazdasági növekedés szükséges - mondta Orbán Viktor.

A Fidesz miniszterelnök-jelöltje úgy fogalmazott: nehéz kérdés, hogy emellett érdemes-e fenntartani a minimálbér adómentességét és a végzettség szerinti tagolást.

A Budapest-fejlesztési minisztérium összeegyeztethető a fővárosi önkormányzattal - mondta Orbán Viktor. Az elnök példamutató sikerként idézte fel a 19. század végi Fővárosi Közmunkák Tanácsának működését.

A Fidesz miniszterelnök-jelöltje a viták kapcsán közölte: neki csak az volt a célja, hogy elmondja pártja elképzeléseit.

Hangsúlyozta, hogy az embert mindig külön kell választani a tetteitől: a tetteket nem kell szeretni, de a személy fölött nem ítélkezhetünk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×