eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

MOK: az átalakításba vonják be az egészségügyi dolgozókat is

A Magyar Orvosi Kamara elnöke azt kéri a pártoktól, hogy az egészségügyben dolgozókkal közösen találjanak megoldást az ágazat átalakítására.

Éger István a reform szempontjából kulcsfontosságúnak nevezte, hogy valamennyi költséget, beleértve a munkaerő árát is, valódi értékén térítse meg az állam.

Úgy vélte: nem szétverni, hanem megerősíteni kell a szolidaritás elvű egységes társadalombiztosítást, ami - szerinte - még nem működik jól.

A magánosításról azt mondta: alaposan át kell gondolni, hogy milyen szakmai és közgazdasági körülmények között kezdhető meg az ellátási rendszer átalakítása.

Hozzátette: a jelenlegi gazdasági és finanszírozási szabályok mellett a befektetett magántőke nem tud megtérülni és profitot termelni.

Ugyanakkor úgy vélte: jelentősen javulna a járóbeteg- és a szakellátás, ha a dolgozók érdekeltek lennének a működtetésben.

Címlapról ajánljuk

Svédország meglepően kemény lépésre szánta el magát

Svédország bekeményít a gyerekek és fiatalok mobilhasználatával szemben. A héten kiadott új ajánlások szerint kétéves korig nem is láthat képernyőt egy gyermek, de még az idősebbek számára is csak néhány órányi mobilozást kellene engedni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×