eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Orbán: az "ezerszínű gyűjtőpárt" várja a liberálisokat

Én nem csak a demokrácia intézményeit veszem komolyan, hanem az embereket is - jelentette ki a Fidesz miniszterelnök-jelöltje a hvg.hu-nak adott interjúban. Orbán Viktor elmondta: pártja kormányra kerülése esetén a költségvetés betartásáért a fizetésükkel felelnének a kormánytagok.

Magyarország kinőheti gazdaságának válságát - fogalmazott a Fidesz elnöke arra a kérdésre válaszolva, hogy kormányra kerülése esetén tervez-e megszorító intézkedéseket.

Orbán Viktor szerint ehhez az kell, hogy az új polgári kormány jól irányzott intézkedésekkel fel tudja gyorsítani a jelenlegi évi négy százalékos gazdasági növekedést.

Fontos, hogy a vállalkozás-serkentő, munkahely-teremtő és így növekedést indukáló intézkedések mielőbb éreztessék hatásukat - hangsúlyozta a Fidesz kormányfő-jelöltje.

Orbán Viktor közölte: kormányra kerülésük esetén szeptemberben átadják Brüsszelben a költségvetés konszolidációját tartalmazó tervet, és az euró bevezetését célzó konvergencia-programot.

A bizalom visszaszerzése azonban nem lesz könnyű, mert az elmúlt négy év trükközései teljesen lerombolták Magyarország hitelét - tette hozzá a politikus.

Jó viszony Amerikával

A külpolitikai prioritásokról Orbán Viktor azt mondta: Magyarország számára a biztonság a legfontosabb, és ezt egyedül Amerikai tudja garantálni, ezért a lehető legjobb viszonyra kell törekedni az Egyesült Államokkal.

Eközben európai uniós tagországként természetesen szorosan kötődünk Európához, de a saját érdekeink mentén - hangsúlyozta a Fidesz miniszterelnök-jelöltje.

Liberálisokat a Fideszbe

Orbán Viktor kitért arra is: azt szeretné, ha a magyarországi liberálisok mind nagyobb számban találnának otthonra a Fideszben. Ennek jegyében a párt megszólítaná azokat, akik annak idején helytelenítették az SZDSZ csatlakozását a Horn-kormányhoz.

A Fidesz elnöke pártját ezerszínű gyűjtőpártnak nevezi, amely hasonló a nyugati gyűjtőpártokhoz.

A demokrácia-felfogásáról az ellenzéki párt kormányfő-jelöltje azt mondta: amennyiben kormányra kerülnek, nem fognak lemondani a gazdasági konzultáció folytatásáról, ugyanakkor szeretnék, ha a parlament a nagy, komoly, távlatos viták színhelye lenne.

Én nem csak a demokrácia intézményeit veszem komolyan, hanem az embereket is - tette hozzá Orbán Viktor a hvg.hu-nak adott interjúban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Az extrém idei nyár után az esővíz megtartása és tárolása különösen fontossá vált. A Wavin Magyarország koncepciója szerint szemléletet kellene váltanunk, nem az a lényeg, hogy az esővizet minél gyorsabban elvezessük, hanem az, hogy amikor esik, akkor azt felfogjuk, tároljuk, és okosan, hosszabb idő alatt tudjuk felhasználni.

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×