eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Akár tíz százalékról is dönthet Gyurcsány és Orbán vitája

Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor április 5-ei miniszterelnök-jelölti vitája öt-tíz százaléknyi bizonytalan szavazót állíthat az egyik vagy a másik oldalra - mondta az InfoRádiónak Németh Erzsébet szociálpszichológus.

A szakember kijelentette: egy ilyen vita elsősorban azok miatt fontos, akik el akarnak menni szavazni, de még nem tudják, kit válasszanak.

Az ő döntésüket nem befolyásolják különösebben a tartalmi elemek, mert akik ezekkel tisztában vannak, már nagyrészt döntöttek - tette hozzá Németh Erzsébet.

A szociálpszichológus hangsúlyozta: a még befolyásolható választók általában érzelmi alapon és perifériás ingerek hatására döntenek.

Ilyen inger például a gesztusrendszer, az öltözködés, a hang, a zavarjelek, valamint az, hogy mennyire látszik nyugodtnak, ugyanakkor magabiztosnak a rétor. Az sem szerencsés, ha valaki fölényes - árnyalta a képet a szakember.

Hasonló személyiségek

Németh Erzsébet a két miniszterelnök-jelöltet úgy jellemezte: hasonló személyiségekről van szó; Gyurcsány Ferenc jelei erőteljesebbek, ugyanakkor színpadiasabbak, ezért mesterkéltnek tűnnek.

A szociálpszichológus szerint ebben a helyzetben inkább Orbán Viktornak kell váltania, érdemes jobban az érzelmekre hatnia.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Költözzön szivacsvárosba, így legyőzheti az aszályt

Az extrém idei nyár után az esővíz megtartása és tárolása különösen fontossá vált. A Wavin Magyarország koncepciója szerint szemléletet kellene váltanunk, nem az a lényeg, hogy az esővizet minél gyorsabban elvezessük, hanem az, hogy amikor esik, akkor azt felfogjuk, tároljuk, és okosan, hosszabb idő alatt tudjuk felhasználni.

Vészjelzés a traumatológustól: olyan sérültek érkeznek, mint korábban soha

Az elektromos rollerek, gördeszkák, biciklik megjelenésével olyan sérülésekkel találkoznak a traumatológián, amelyekkel korábban soha – mondta az InfoRádióban Molitorisz Dániel. A traumatológus, gyermekortopéd szakorvos szerint a bukósisak viselése egyértelműen kötelező, de eséskor az egyéb védőfelszerelések is segíthetnek elkerülni a súlyos, olykor maradandó sérüléseket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×