eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Mikola figyeli az "enyves kezeket"

Kórházmentő programot hirdet a Fidesz, amellyel az ellenzéki párt meg akarja akadályozni a kórházak eladását és a fizetős egészségügy bevezetését - mondta el Mikola István, a Fidesz miniszterelnökhelyettes-jelöltje az InfoRádióban.

A politikus közölte: úgy látják, hogy számos kórházban felgyorsultak a privatizáció előkészületei, és elindult egy privatizációs hullám.

Nem engedjük elrabolni az egészségügyi közvagyont; felállítottunk egy bizottságot, amely figyeli az enyves kezeket - hangsúlyozta Mikola István.

Az ellenzéki politikus felszólította a kormányt: hagyja abba a kórházprivatizáció előkészületét, állítsa le a fizetős egészségügy bevezetésének előmunkálatait.

Mikola István megismételte: a Fidesz határozott nemet mond a kórházprivatizációra és a fizetős egészségügy bevezetésére.

A Fidesz programja emellett tartalmazza, hogy négy új kórházat építenének, valamint 67 kórházban megkezdődnének a felújítások a következő kormányzati ciklusban - tette hozzá a kormányfőhelyettes-jelölt.

A politikus elmondta: a négy új kórház közül egy szakkórház Budapesten épülne, egy 250 és egy 300 ágyas vegyes célú intézményt vidéken létesítenének, valamint egy vidéki szakkórházat is terveznek.

Kökény: nincs mitől védeni az egészségügyet

Nincs mitől és kitől megmenteni a magyar kórházakat - mondta a népegészségügyi kormánymegbízott Mikola István szavaira reagálva.

A volt egészségügyi miniszter megjegyezte: a korszerű egészségügy és a hatékonyabb betegellátási rendszer érdekében szükséges lehet magántőke bevonására is.

Kökény Mihály hozzátette: a jelenlegi kormánynak nincsenek kórházbezárási tervei.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×