eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Lamsdorff: Orbán mindent megtett az MDF megsemmisítéséért

A munkaerőpiac rugalmassá tételével, adócsökkentéssel, kiadások lefaragásával tenné rendbe a Naumann Alapítvány elnöke az európai gazdaságot. Otto von Lamsdorff az InfoRádiónak azt mondta: noha a politikusok tudják, hogy mit kellene tenni, mégsem lépnek, mert népszerűtlen és fájdalmas intézkedésekről van szó. A liberális gondolkodó az SZDSZ által szervezett budapesti konferencián vett részt.

Egész Európában gond a munkanélküliség, a magas költségvetési hiány, a rosszul finanszírozott, vagy nem is finanszírozott szociális ellátórendszer. Ezen a munkaerőpiac rugalmassá tételével, az adók csökkentésével, a kiadások visszafogásával lehetne változtatni - mondta Otto von Lamsdorff.

Hozzátette: Európa azért nem teszi ezt meg, mert kényelmetlen, népszerűtlen lépésekről van szó.

A politikusok, főleg a választások előtt, nem szeretnek arról beszélni, hogy fájdalmas kötelességeik vannak. De a hallgatás nem segít - mondta a liberális gondolkodó.

Otto von Lamsdorff a magyar választásokkal kapcsolatban azt mondta, hogy az eredményt nehéz megjósolni, mert a két nagy párt támogatottsága között kicsi a különbség.

A különbséget ott látom, hogy a szocialisták a jelenlegi koalíciós partnerükkel tovább tudnak majd kormányozni. Orbán Viktor és a Fidesz viszont mindent megtett azért, hogy Dávid Ibolya pártját, az MDF-et megsemmisítse. Így a jövőbeni együttműködés kétséges. Ez akkor lehet igazi gond, ha csak pár voks hiányzik, amit viszont egy koalíciós partner segítségével megszerezhetne. Ezen múlhat egy miniszterelnökség - mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×