eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Gusztos: Mikola és Semjén erkölcsisége "csökött"

"A Jóisten ne adja Magyarországnak, hogy azt a csökött, konzervatív erkölcsiséget, amit Semjén Zsolt és Mikola István vall, az kötelezően megkapják gyerekeink az általános és középiskolákban" - jelentette ki a Szabad Demokraták Szövetségének ügyvivője.

Gusztos Péter szerint veszélybe kerülhet a magánélet szabadsága Magyarországon, ha a választást követően a Fidesz alakíthat kormányt.

Semjén Zsolt, a Fidesszel szövetséges Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke szerint elég volt a devianciából, a meleg tisztességből és abból az értékrombolásból, és itt az ideje annak, hogy az SZDSZ egyszer és mindenkorra eltűnjön a politikai életből.

Számíthatunk arra, hogy Orbán Viktor ultrakonzervatív politikusokat fog kormányzati pozícióba emelni, "sőt az egyiket közülük miniszterelnök-helyettesnek akarja megtenni" - mondta a liberális politikus.

Gusztos Péter úgy vélekedett, hogy az általa ultrakonzervatívnak tartott politikusok tagadják az életformák szabadságát, meg akarják mondani az egyes embernek, hogy miként szeressen és miként boldoguljon.

"Mi liberálisok azt valljuk, hogy az államnak semmi keresnivalója nincs az egyén hálószobájában. Sem Semjén Zsoltnak, sem Mikola Istvánnak, sem Orbán Viktornak nincs és nem is lehet köze ahhoz, hogy ki, hogyan érzi magát jól, ki kivel szeretne élni, ki szeretne egyedül élni, ki szeretne családban élni" - jelentette ki Gusztos Péter.

Azt, gondoljuk, hogy azt az országot "ahol az állam, a kormány, a Semjén, a Mikola, az Orbán dönti el, hogy hogyan érezzük magunkat, azt sok mindennek hívják, de demokratikusnak biztosan nem" - tette hozzá.

Rendszerré áll össze az a politika, amelyet a Fidesz képvisel. Benne van a gyermektelenségi adó, a retorikai háború a szinglik és a különböző alternatív életfelfogásokkal szemben, a kötelező hittanoktatás és a kötelező erkölcs- és etikai oktatás - vélekedett Gusztos Péter.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×