eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

Schmitt: készen állunk a mozgósításra

A Fidesz alelnöke szerint két héttel a választások előtt minden készen áll a mozgósításra. Schmitt Pál az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy főpróbának tekintették a múlt hét végi szentendrei és mosonmagyaróvári időközi polgármester-választást, melyeken a Fidesz jelöltje győzött.

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség alelnöke szerint két héttel a választások előtt a kampány olyan fázisába érkezett, amikor a cél egyértelműen az, hogy minél több emberrel találkozzanak. Schmitt Pál az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a párt minden vezetője részt vesz a kampányban, melyben elsősorban most már a saját programjukat próbálják meg minél szélesebb körben ismertetni.

"Az elmúlt hosszú időszakban a Fidesz minden választást megnyert. Ilyen a soproni és a szécsényi parlamenti időközi választás, az európai parlamenti voksolás" - emlékeztetett a Fidesz alelnöke, aki hozzátette: "Mosonmagyaróváron és Szentendrén is győzelmet arattunk, ami mind a szervezettségnek köszönhető".

A biztos választók mozgósítása

Schmitt Pál szerint utóbbi eredményekből azt a következtetést vonták le, hogy készen állnak az úgynevezett mozgósítási fázisra. "Igaz, hogy alacsony volt a részvétel, de a mieink elmentek. Ez is tükröződik abban, hogy mintegy 20 százalékkal nyertünk egy olyan városban, Szentendrén, ahol a riválisaink adták a polgármestert" - hangsúlyozta a Fidesz alelnöke, aki szerint a voksolást egy kisebb főpróbának is lehet tekinteni.

Schmitt Pál közölte: a jelenleg zajló országjárás feladata az is, hogy a biztos választókat mozgósítsák. Az ellenzéki politikus szerint a kampány "jelenlegi, optimistább fázisa és az előző, az ígéretekkel szembesítő időszak is mozgósíthatja a szavazókat".

A háromezer oldalas program

A Fidesz alelnöke szerint a párt választási programjának hosszú változata mintegy háromezer oldal. A dokumentumban olyan kérdéseket dolgoznak fel "tudományos igényességgel", mint a szociál-, oktatás-, és egészségpolitika, a közlekedés, a biztonság vagy a környezetvédelem.

Schmitt Pál elmondta: ennek a programnak a rövidített változatát kapja meg mind a nyolc millió választó a hátralévő két hétben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×