eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 7. szombat Regina

"Megölt" egy gyorshajtó politikust és nemzeti hős lett

Az orosz autóvezetők nemzeti hősévé vált egy vasúti munkás, miután 4 éves börtönbüntetésre ítélték közlekedése baleset okozása miatt, amelyben egy területi kormányzó is életét vesztette.

Bár a kormányzó autója jóval meghaladta a megengedett sebességet, a bíróság szerint Oleg Scserbinszkij okozta a balesetet azzal, hogy nem tért ki a 140 km/h-val haladó gépkocsi elől.

Az ítélet hatására az ország autóvezetői egy emberként álltak ki a vasúti munkás mellett. Oleg Scserbinszkij esete sokaknak az utolsó cseppet jelentette a pohárban az egyszerű átlagember és a privilégiumaikkal visszaélő, az autósokat gyorshajtásukkal terrorizáló bürokraták közti konfliktusban.

Hárman életüket vesztették

Oleg Scserbinszkij éppen egy mellékutcába akart befordulni, amikor az Altáj régió kormányzója, Mihail Jevdokimov nagy sebességgel haladó gépkocsija hátulról beleütközött. A kormányzó, sofőre és testőre is életét vesztette, amikor autójuk lerepült az útról ée egy fának csapódott.

A 36 éves férfit halált okozó gondatlan vezetés miatt ítélték börtönbüntetésre, miután a bíróság úgy döntött: ő okozta a balesetet, azzal, hogy nem tért ki a megkülönböztető jelzéssel ellátott gépkocsi elől.

Az elnök is megváltoztatta véleményét

A bebörtönzött férfi kiszabadulása érdekében demonstrációra is készülő autósokat több politikai szereplő is támogatja, reményt adva a fellebbező vasúti munkásnak. Viktor Pokhmelkin, az autósok jogaiért küzdő független képviselő szerint például a kormányzó sofőre volt a hibás, amiért mindenféle figyelmeztető jelzés nélkül, nagy sebességgel közelítette meg a befordulni készülő gépkocsit.

Bár Vlagyimir Putyin eredetileg Scserbinszkijt okolta a baleset miatt, amiért jobbkormányos autót vezetett, az egyik Kreml-barát parlamenti párt a közvélemény alakulását követve a héten már Scserbinszkij-t támogatta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×