eur:
394.68
usd:
355.43
bux:
72209.23
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Nem lesz kampányavatás az M6-oson

Késik az M6-os autópálya átadása, Teljesületlen környezetvédelmi ígéretek, Nem zárkóznak fel a magyar lakásárak a nyugat-európai átlaghoz, Jó szezont zárnak a sípályák, Később hirdetik meg eladásra a Közhálót, Beszámoló a Cebit informatikai kiállításról. Lapszemle.

Népszabadság

A Népszabadság arról számol be, hogy a két választási forduló között sem vághatja át a szalagot az M6-oson a kormány, pedig ez már a vészforgatókönyv volt. A sztráda májusig nem lesz átadható állapotban, ugyanis kilométereken keresztül hiányzik róla az aszfalt. Igaz, a tavaszi átadás is ideiglenes, tíz csomópontból addigra is csak három lesz kész.

Magyar Nemzet

Bár az előző kormányok tevékenysége sem nevezhető kimagaslónak a környezetvédelemben, kétségtelenül negatív irányba billen a mérleg Kórodi Mária és Persányi Miklós környezetvédelmi miniszteri tevékenységének értékelésekor. A Medgyessy Péter miniszterelnök által aláírt 12 pontos vállaláscsomag nagy része nem valósult meg, csakúgy, mint választási ígéretek és a kormányprogramok zöldfejezeteiben leírtak többsége - írja a Magyar Nemzet.

Portfolio.hu

A portál ingatlanpiaci elemzéséből kiderül, hogy 15 évvel a rendszerváltozás után és 2 évvel az Európai Unióhoz való csatlakozás után még mindig hatalmas a különbség az ingatlanárakban a régi és az új tagországok között. Sem a földárakban, sem a lakásárakban nem hozta meg a várt árrobbanást a 2004-es uniós csatlakozás.

Napi Gazdaság

A lap megállapítja, hogy a meglehetősen hosszúra nyúlt idei télnek csak nagyon kevesen örülnek, ám az vitathatatlan, hogy kedvező hatással volt a sípályák működésére. Míg 2003-2004-ben csupán 30 napos szezont zártak, most már a 82. napnál tartanak.

Világgazdaság

A lapból kiderül, hogy egy-másfél hónappal későbbre tolta a Közháló értékesítésére vonatkozó tenderek jelentkezési határidejét az informatikai tárca, ugyanis a közbeszerzések egyikét új feltételekkel írják ki ismét. Az új ajánlattételi felhívásokat legkorábban április végén kapják kézhez a kiválasztott jelentkezők.

Index

A portál beszámolója szerint idén is csökkent a Cebitre látogatók száma, és az információ-technológiai cégek többsége nem a hannoveri kiállításon jelenti be legfontosabb újdonságait. A kiállításon látottak arról tanúskodnak, hogy idén nagy fellendülés várható a parányi számítógépek piacán.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Egy akár csak 20, de keleten több mint 30 százalékos támogatottságú pártot levegőnek nézni nem lehet, ez a demokrácia szempontjából súlyos károkat okot – mondta a német pártoknak az AfD-hez való viszonyulásáról Prőhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézet programigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. A korábbi berlini nagykövet beszélt a két egykori keletnémet tartomány választási eredményeinek hátteréről, s a migrációs kérdés kezelésének nehézségeiről is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×