eur:
394.68
usd:
355.43
bux:
72209.23
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Az államfő elégedetlen a fejlesztési tervvel

A köztársasági elnök szerint Magyarországnak még nincs igazán kidolgozott fenntartható fejlesztési stratégiája, és a Nemzeti Fejlesztési Tervről szóló vitában sem kellő hangsúllyal szerepelnek a környezetvédelmi szempontok. Sólyom László azután beszélt erről, hogy a Regional Environmental Center szentendrei központjába látogatott.

Az államfő hangsúlyozta, hogy Közép- és Kelet-Európa országaiban még rengeteg természeti érték van, így nem szabad arra az útra lépni, amely inkább a gazdasági verseny érdekeit tartja szem előtt és nem törődik eleget az élet minőségével és a természettel.

Sólyom László úgy vélte: a civil szervezetek az elmúlt évtizedekben már bekapcsolódtak a környezet megóvásába, most az a cél, hogy az üzleti szféra is ezt tegye.

A Regional Environmental Center Európa egyik legnagyobb non-profit környezetpolitikai tanácsadó intézete.

Címlapról ajánljuk
Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Egy akár csak 20, de keleten több mint 30 százalékos támogatottságú pártot levegőnek nézni nem lehet, ez a demokrácia szempontjából súlyos károkat okot – mondta a német pártoknak az AfD-hez való viszonyulásáról Prőhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézet programigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. A korábbi berlini nagykövet beszélt a két egykori keletnémet tartomány választási eredményeinek hátteréről, s a migrációs kérdés kezelésének nehézségeiről is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×