eur:
394.68
usd:
355.43
bux:
72209.23
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Több millió dollárt kér a kormány a Világbanktól

A magyar kormány több millió dolláros vissza nem térítendő támogatást és szakmai segítséget kért a madárinfluenza elleni védekezéshez a Világbanktól. A kormányszóvivő tájékoztatása szerint már Budapesten tartózkodik a Világbank szakértő küldöttsége.

Batiz András közölte: a washingtoni pénzintézet mintegy ötszáz millió dolláros keretet nyitott a madárinfluenzával összefüggő tevékenységek támogatására, ennek egy részét nyerheti el Magyarország.

A pénzt többféle célra is fel lehet használni. Ha a madárinfluenza vírusa háziszárnyasokra is átterjedne, és emiatt kényszervágások lennének, a vissza nem térítendő támogatásból fizethető a gazdák kártérítése.

A támogatásból finanszírozhatók különböző felvilágosító, tájékoztató programok, akciók is.

A kormány keddi ülésén újabb 300 millió forintot szabadított fel a költségvetés tartalékából a madárinfluenza elleni hatékony védekezés érdekében.

Ezzel már több mint 6 milliárd forintot különített el a kabinet a madárinfluenza elleni védekezésre.

Címlapról ajánljuk
Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Egy akár csak 20, de keleten több mint 30 százalékos támogatottságú pártot levegőnek nézni nem lehet, ez a demokrácia szempontjából súlyos károkat okot – mondta a német pártoknak az AfD-hez való viszonyulásáról Prőhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézet programigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. A korábbi berlini nagykövet beszélt a két egykori keletnémet tartomány választási eredményeinek hátteréről, s a migrációs kérdés kezelésének nehézségeiről is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×