eur:
394.1
usd:
354.55
bux:
72407.57
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Kommandósok az ünneplők között

A március 15-ei megemlékezések egyes helyszínein, a Parlamentnél és a Nemzeti Múzeumnál kommandósok és mesterlövészek figyelték a tömeget. Az ORFK kommunikációs igazgatója azt mondja: nem volt túlbiztosítás, megelőző rutinmunkáról volt szó.

Garamvölgyi László az InfoRádióban hangsúlyozta: a nemzeti ünnepek rendezvényein sok védett személy vesz részt. Nemcsak magyar közjogi méltóságok, hanem a diplomáciai képviseletek munkatársai is.

A Köztársasági Õrezrednek kell biztosítani a programok helyszíneit, és ez a szervezet dönt a védelem módjáról is. Idén nem kellett a szokásostól eltérő, rendkívüli intézkedést elrendelni, legfeljebb azért láthattak több kommandóst az emberek, mert külföldről több magas rangú vendég érkezett Magyarországra, a közelgő parlamenti választások miatt - mondta.

Garamvölgyi László hozzátette: a helyszíneket biztosító rendőröknek lehetőségük van arra, hogy felvételt készítsenek, ám ha ezt nem használják fel valamilyen bűncselekmény bizonyítására, akkor 72 órán belül meg kell semmisíteniük.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×