eur:
394.68
usd:
355.43
bux:
72209.23
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Elfogadták az MSZP országos listáját

Elfogadta az MSZP országos listájának bejelentését az Országos Választási Bizottság. Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda vezetője elmondta, hogy az MSZP a törvényeknek megfelelően nyújtotta be kérelmét, ezáltal javasolta annak elfogadását.

Az országos lista elfogadásával a Magyar Szocialista Párt delegáltja az eskütételét követően bekapcsolódhat az Országos Választási Bizottság munkájába.

Az OVB ugyanakkor elutasította a Magyar Szocialista Munkáspárt jelölőszervezetként való nyilvántartásba vételét.

A párt által benyújtott dokumentumok nem feleltek meg a törvényes követelményeknek, mivel nincs jogerős bírósági döntés arról, hogy a pártot társadalmi szervezetként, azaz politikai tevékenységet folytató szervezetként nyilvántartásba vették volna.

Az Országos Választási Bizottság a pénteki határidő lejárta előtt eddig 44 jelölőszervezetet vett nyilvántartásba.

Címlapról ajánljuk
Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Prőhle Gergely: egy társadalom nem élhet félelemben, ezt fel kell fognia a német kormánynak

Egy akár csak 20, de keleten több mint 30 százalékos támogatottságú pártot levegőnek nézni nem lehet, ez a demokrácia szempontjából súlyos károkat okot – mondta a német pártoknak az AfD-hez való viszonyulásáról Prőhle Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézet programigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. A korábbi berlini nagykövet beszélt a két egykori keletnémet tartomány választási eredményeinek hátteréről, s a migrációs kérdés kezelésének nehézségeiről is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×