eur:
394.78
usd:
355.43
bux:
72209.99
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Közös magyar-szlovén árvíztározó

Közös árvíztározó építését tervezi Magyarország és Szlovénia magyar területen.

A Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője az InfoRádióban elmondta: a tározó "békeidőben" üres lesz, a Szlovéniából induló, majd oda visszatérő Kebele-patak vizét akkor eresztik bele, ha árhullám vonul végig rajta.

A tározó megépítésével meg lehetne védeni az alsóbb szakasz mentén fekvő magyar és szlovén településeket - közölte Nádor István.

Emlékeztetett arra, hogy az 1998-as árvíz idején több utat és a nemesi határátkelőt is le kellett zárni.

A tervezett tározó négymillió köbméter vizet fogadna be az árhullám idejére. Magyarország közös pályázatot nyújtott be az Európai Unióhoz a 600-650 millió forintba kerülő terv megvalósításához.

A remények szerint az építkezés költségeinek 50 százalékát a közösség finanszírozná.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Nyakunkon a történelmi fordulat - Ide érdemes tenni a pénzt

Nyakunkon a történelmi fordulat - Ide érdemes tenni a pénzt

Augusztus végén az amerikai jegybank elnöke meghirdette a monetáris fordulatot, sőt, történelmi bejelentésében Jerome Powell több kamatvágást is előrevetített az idei évre. A világ legfontosabb jegybankjának paradigmaváltása tartósan átrendezheti a befektetési környezetet, éppen ezért egy korábbi elemzésünkben megnéztük, hogy milyen tőkepiaci hatásai lehetnek a változásnak. Ezt követően a részvénypiacra fókuszálva arról írtunk, hogy melyik szektorok lehetnek most a befutók. Legfrissebb elemzésünkben még tovább megyünk: egy szektort kiválasztva megnézzük, hogy konkrétan milyen részvényeket érdemes befektetési szándékkal megfontolni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×