eur:
393.14
usd:
353.55
bux:
72417.31
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Az SZDSZ szerint a jelenleginél is nagyobb bővülést lehetne elérni

Az SZDSZ elnöke szerint a jelenlegi négy százalékos gazdasági növekedésnél legalább 1-1,5 százalékponttal nagyobb bővülést lehet elérni átláthatóbb, kisebb igazgatással, versenyelvű egészségügy kialakításával, a közigazgatás teljes átalakításával és megfelelő adóreformmal.

Kuncze Gábor a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Gazdasági Fórumán úgy vélte: a társadalombiztosítási járulék csökkentése mellett csak úgy kerülhet több pénz az egészségügy finanszírozási rendszerébe, ha belép a magántőke.

Az SZDSZ elnöke hangsúlyozta: ki kell alakítani egy több biztosítós modellt, amelyben a biztosítók versenyeznek az ügyfelekért.

Az államháztartási egyensúly helyreállítását az SZDSZ úgy képzeli el, hogy rászorultsági alapon működő szociális rendszert alakít ki, valamint összehangolja a költségvetési és a jegybanki politikát.

Kuncze Gábor hozzátette: kormányra jutás esetén az SZDSZ mindezt 2008-ig végrehajtja.

Címlapról ajánljuk
Hatalmas változások zajlanak most a Balkánon
Migráció

Hatalmas változások zajlanak most a Balkánon

A Migrációkutató Intézet legfrissebb elemzése szerint Olaszország, Szlovénia és Horvátország államközi együttműködése arra példa, hogy a nemzetállamok regionális alapon is megosztják erőforrásaikat, illetve közösen lépnek fel az irreguláris migráció elleni küzdelemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×