eur:
393.2
usd:
354.1
bux:
72415.44
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Uniós csalások miatt nyomoznak a rendőrök

Európai uniós támogatások után nyomoz a rendőrség. Egy iskola és egy kht. ellen már vádemelési javaslatot tett a Nemzeti Nyomozó Iroda. A bíróság akár ötéves börtönbüntetést is kiszabhat arra, aki visszaél a támogatásokkal.

Eddig 10 ilyen esetben vizsgálódott a Nemzeti Nyomozó Iroda - mondta el az InfoRádióban a szervezet szóvivője. Horánczy Emese hozzátette: két esetben a nyomozás már lezárult.

Egy budapesti kézműves közhasznú társaság 96 ezer eurós PHARE támogatást kapott egy beruházásra, amelyet nem valósított meg maradéktalanul. Kiderült, hogy az az épület, amely papíron már készen van és üzemel, még csak 70 százalékban épült fel.

A helyiség berendezésére pedig papíron 48 ezer eurót költöttek, a valóságban viszont még csak meg sem rendelték az eszközöket. Az esetnek öt gyanúsítottja van.

Egy vidéki iskola 200 millió forint uniós forrásra pályázott. A nyomozás során azonban kiderült, hogy a beruházás megvalósításához nem írtak ki pályázatot, hanem egy fiktív eljárás során választották ki azt a céget, amelytől az eszközeiket megrendelték volna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Putyin triumfált az ukrán hadsereg fölött, új külügyminisztere van Ukrajnának – Háborús híreink csütörtökön

Csütörtökre virradóra a fehérorosz légierő megsemmisített két orosz Sahed drónt, amelyek beléptek Belarusz légterébe. Vlagyimir Putyin a Keleti Gazdasági Fórumon mondott csütörtöki beszédében kijelentette, kudarcot vallott Ukrajna kurszki offenzívája, amellyel az ukrán hadsereg csak saját magát gyengítette meg. Az orosz elnök szerint az orosz társadalom csak erősebb lett a támadás nyomán, az ukrán haderő viszont hamarosan elveszítheti harcképességét. Putyin egy ironikus megjegyzésében azt mondta, Kamala Harrist támogatja az amerikai elnökválasztáson. Az ukrán parlament jóváhagyta Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter lemondását, utódja eddigi helyettese, Andrij Szibiha lett, akit már el is fogadott a törvényhozás.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×