eur:
396.27
usd:
367.37
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Rendkívüli parlamenti ülés: ki megy, ki nem megy

Az SZDSZ és az MDF frakciója is részt vesz a Fidesz által kezdeményezett szerdai rendkívüli parlamenti ülésen. Hétfőn a szocialisták képviselőcsoportja jelezte: nem megy el a tanácskozásra, mert a nagyobbik ellenzéki párt kampánytémákkal kíván foglalkozni.

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője szerdán azt mondta: arról még nincs döntés, hogy megszavazzák-e a napirendet, mert úgy gondolják, hogy a Fidesz kampányeszközként használja az Országgyűlést.

Az MSZP még hétfőn közölte: nem vesznek részt az ülésen, mert a Fidesznek kampánycéljai vannak az eseménnyel. Lendvai Ildikó frakcióvezető akkor azt mondta: a rendszerváltozás óta ez az első alkalom, hogy egy párt valódi indok nélkül kezdeményez ülést az országgyűlési választásokat megelőző parlamenti szünet idejére úgy, hogy az egyik napirendi pontként javasolt 14. havi nyugdíj ügyében nincs végleges álláspontja.

Herényi Károly, az MDF frakcióvezetője azt közölte: megszavazzák a napirendet, de a rendkívüli parlamenti ülés időzítésével nem értenek egyet.

A múlt héten az előírások alapján az Országgyűlés elnöke hívta össze a rendkívüli ülést, amelyen a Fidesz kezdeményezése alapján az Otthonteremtés plusz programról, a 14. havi nyugdíjról és a Nomentana-ügyben kezdeményezett vizsgálóbizottságról vitáznak a képviselők.

Címlapról ajánljuk

A magyar szakszövetség tiltakozik Hámori Luca negyeddöntős ellenfele miatt

A MÖSZ a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál is hivatalos levélben fog tiltakozni, amiért Hámori Lucának a tavalyi világbajnokságról magas tesztoszteronszintje miatt kizárt algériai Imane Heliffel kell összecsapnia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×