eur:
396.22
usd:
367.11
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Fidesz: négy kormányfőjelölt vitázik majd

A Fidesz közlése szerint mind a négy parlamenti párt elfogadta az ellenzéki párt javaslatát arra, hogy részt vegyenek az április 5-ei miniszterelnök-jelölti vitán.

Az ellenzéki párt szóvivője úgy fogalmazott: mindannyiunk közös érdeke, hogy az emberek a lehető legtöbb ismeret, legalaposabb tájékozottság birtokában hozhassák meg a választással kapcsolatos döntésüket.

Selmeczi Gabriella ezt azután közölte, hogy Deutsch-Für Tamás fideszes országgyűlési képviselő támogatta az MDF és az SZDSZ részvételét az MSZP és a Fidesz miniszterelnök-jelöltjeinek vitáján.

Deutsch-Für Tamás hozzátette: azt nem tartaná helyesnek, ha az tervezett vitasorozaton is megjelennének a két kis parlamenti párt szakértői.

A politikus azt is elmondta, hogy a Fidesz képviselői a keddi kormányülés előtt személyesen adják át a meghívókat az érintett minisztereknek.

Nyakó István, az MSZP szóvivője az InfoRádióban azt mondta: a szocialista politikusok soha nem utasították vissza a vitára szóló meghívókat, de a kormánytagok szívesebben vennék át a Fidesz választási programját.

Kuncze Gábor, a Szabad Demokraták Szövetségének elnöke és Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum miniszterelnök-jelöltje jelezte: kész részt venni az április 5-ei vitában.

Címlapról ajánljuk
Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

Vámos Petra: nem akarjuk, hogy ennek a kalandnak vége legyen

A spanyolok elleni sikerrel bejutott a negyeddöntőbe a női kézilabda-válogatott, vagyis eldőlt, hogy utazhat majd Lille-be. Vámos Petra, az ezúttal öt gólt szerző irányító azt mondta: most érzi, hogy a csapat megérkezett erre a szintre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Csődbe ment Ukrajna, Kijev béketárgyalásokat akar - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Megérkeztek az első F-16-os vadászbombázók Ukrajnába. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök törvényt írt alá, amely felhatalmazza Ukrajnát arra, hogy felfüggessze az államadósság finanszírozását, ezután Ukrajna technikai csődbe ment. Bejelentette azt is, hogy Ukrajna a novemberi békekonferenciára meg akarja hívni Oroszországot is. Toreck és Prokovszk felé is nyomulnak előre az orosz katonák. Hamarosan újabb Leopard 2-es harckocsik érkeznek Ukrajnába. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború csütörtöki eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×