eur:
394.09
usd:
364.12
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

MSZP: 800 milliárdért fejlesztenék Budapestet

A kormány a következő hat évben 800 milliárd forintot áldozna a fővárosra - mondta Molnár Gyula, a szocialisták budapesti elnöke a párt Budapest-programjának ismertetésén. A fejlesztési csomag tartalmazza az M0-ás befejezését, a két új Duna-hidat, a nagy pályaudvarok megújítását, az 5-ös metrót és a Moszkva tér felújítását.

Az MSZP budapesti elnöke szerint fővárosi koncepciójukat három elvi tétel köré csoportosították. Ennek első része annak felismerése, hogy Budapest nem csupán egy a városok közül, nem a bűnös város, hanem a nemzet közepe.

Molnár Gyula az InfoRádióban azt mondta, hogy több, mint 800 milliárd forintot költenének a fővárosra 2007 és 2013 között. A fejlesztési programnak része lenne egy közútfejlesztési csomag, amelynek keretében megépülne az aquincumi, újpesti Duna-híd, az M0 északi hídja és az M0 déli hídja kibővülne.

Az MSZP budapesti elnöke közölte: fejlesztenék az elővárosi vasutat, megépülne a ferihegyi reptéri gyorsvasút, megkezdődik az észak-dél irányú regionális gyorsvasút kiépítése, az 5-ös metró tervezése, az 1-es és a 3-as villamos vonalának meghosszabbítása.
Molnár Gyula szerint a harmadik tétel egy budapesti minimum kidolgozása lenne.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf ezüstérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban

Ahogy Tokióban 3 évvel ezelőtt, Tárnok 24 esztendős büszkesége a 200 méteres férfi pillangóúszás olimpiai aranyérmének megszerzésére készült Párizsban is. 150 méterig minden rendben is volt, de a nagy rivális Léon Marchand ellenállhatatlan hajrát produkált.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×